Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμoς, ο νέος Παπαφλέσσας: «Συμφωνώ με τον Ερντογάν για τη Λωζάννη. Ήταν επαίσχυντη. Και τώρα Σέβρες;»

Freepen.gr - Μια θαρραλέα δήλωση από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμo ο οποίος χαρακτηρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης επαίσχυντη καθώς ήταν δυσμενέστατη για τον Ελληνισμό, όχι μόνο γιατί τον ξερίζωνε ολοκληρωτικά από τη Μικρά Ασία αλλά και γιατί παρέδωσε αμαχητί την Ανατολική Θράκη και χάρισε την Ιμβρο και την Τένεδο.

 Στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης αναφέρει: 

«Για εμάς η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της.

Εξάλλου το αμερικανικό Κογκρέσο κατήργησε την Συνθήκη της Λωζάννης με μία ψηφοφορία στις 18 Ιανουαρίου 1927, κατά την οποία οι Δημοκρατικοί ψήφισαν «κατά» της συμφωνίας και οι Ρεπουμπλικάνοι «υπέρ».

Αν λάβουμε υπόψη ότι η Τουρκία, προχωρώντας ακάθεκτα μετά το πραξικόπημα στο δικομματικό σύστημα, διαμορφώνει την δημοκρατική πτέρυγα με τον Ερντογάν και την συντηρητική με τον Ιχσάνογλου, τότε το ερώτημα που είχα δημοσιεύσει πριν δύο χρόνια επανέρχεται αμείλικτο: Και τώρα τι; Μήπως η Σεβρών;»

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 3:21 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.