Η Μόσχα εξοπλίζει σαν αστακό τη Συρία για να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας αφού πλέον Δαμασκός και Μόσχα έχουν σοβαρούς λόγους να εκτιμούν ότι οι διαρροές πως οι ΗΠΑ θα βομβαρδίσουν θέσεις του Συριακού Στρατού είναι βάσιμες.

Εκτός των αντι-αεροπορικών συστημάτων S-300 και S-400 οι οποίοι σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμυνας προστατεύουν όχι μόνο τις βάσεις της Λαττάκεια και της Ταρτούς αλλά όπου υπάρχει ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία, η Μόσχα προχωρά σε μια ακόμη κίνηση.

Σύμφωνα με αρκετά ρωσικά ΜΜΕ, ο Συριακός Στρατός θα παραλάβει μια παρτίδα των συστημάτων πυραύλων εδάφους-αέρος και αντι-αεροπορικών όπλων Pantsir-S1. 

Πηγές σε στρατιωτικό-διπλωματικούς κύκλους αναφέρουν πως τα συστήματα θα πρέπει να παραδοθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας Συρίας - Ρωσίας το 2008. 

Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί. Παρ 'όλα αυτά, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αναμένεται η παράδοση 36-50 συστημάτων και 700 πυραύλων.

Ο λόγος της απόφασης είναι η αυξανόμενη απειλή για πιθανές αεροπορικές επιθέσεις του Συνασπισμού των ΗΠΑ σε βάρος θέσεων του στρατού.

Εν τω μεταξύ, το συριακό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα στρατιωτικά μέσα για να αποκρούσει την αμερικανική επιθετικότητα.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail