Σε μεγάλο αδιέξοδο οι ΗΠΑ… Οι Στρατηγοί τους, κάνουν την υπερδύναμη να φαίνεται κομπάρσος!!!

Όλη αυτή η κατάσταση με την Συρία, που οι ΗΠΑ την οδήγησαν, με τις κακές επιλογές και τους αδέξιους χειρισμούς στην αγκαλιά της Ρωσίας, που φυσικά εκείνη με την σειρά της, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγάλα αδιέξοδα. Ήταν τραγικό το λάθος των ΗΠΑ να θεωρήσουν την Ρωσία ως φτωχό συγγενή και όχι ένα ισοδύναμο παίκτη στην περιοχή. Αυτό το λάθος τους, αποτέλεσε τον χώρο που αναζητούσε η Ρωσία και έτσι ο Πούτιν άρχιζε να αιφνιδιάζει με κάθε νέα του κίνηση. Ακόμα και τώρα βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Ρωσία πλέον αποτελεί μια υπερδύναμη και πολύ σύντομα το παγκόσμιο σύστημα θα βρει την νέα του ισορροπία. Η δυσχερής κατάσταση που έχουν πλέον βρεθεί οι ΗΠΑ φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του Στρατηγού, Αρχηγού Στρατού Ξηράς τους, που με απειλές προς κάθε κατεύθυνση προσπάθησε να δείξει ότι η Αμερική αποτελεί μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη, λες και δεν το ξέραμε !!!!

Έτσι, σύμφωνα με το Fawkes News, o Αρχηγός Επιτελείου του στρατού ξηράς των ΗΠΑ απείλησε προς κάθε κατεύθυνση, με σαφέστατο αποδέκτη τη Ρωσία λέγοντας ότι, «θα σας σταματήσουμε, και θα σας συντρίψουμε πιο σκληρά από ποτέ προηγουμένως» !!! Εndgame (τέλος παρτίδας). Με αυτό τον υπεροπτικό και πολεμοχαρή λόγο ο Στρατηγός Milley θέλησε ξεκάθαρα να δείξει την δύναμη των ΗΠΑ, λες και δεν την ξέρουμε, δείχνοντας στην ουσία μια μεγάλη αδυναμία … Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, «Θέλω να είμαι σαφής με εκείνους που θέλουν να μας βλάψουν... ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών, παρ 'όλες τις προκλήσεις, παρά τις επιχειρησιακές μας δεσμεύσεις, παρ' όλα όσα κάναμε, εμείς θα σας σταματήσουμε και θα σας συντρίψουμε πιο σκληρά από ποτέ προηγουμένως. Μην κάνετε κανένα λάθος γι αυτό».

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η ρητορική μόνο καλό δεν κάνει στις ΗΠΑ, αλλά αντίθετα δείχνει την δυσχερή θέση που έχουν βρεθεί οι αμερικανοί με τις πρωτοβουλίες της Ρωσίας, καταδεικνύοντας αδυναμία στην συγκεκριμένη φάση. Μα είναι δυνατόν Στρατηγέ, να δηλώνεις ότι μπορείς να συντρίψεις τον καθένα …, μα το αμφισβήτησει κανένας αυτό … Όταν το τονίζεις δείχνεις ότι μάλλον εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις και θέλεις πρώτα από όλα να πείσεις τον εαυτό σου. Το δυστύχημα για την παγκόσμια κοινότητα είναι ότι όλες αυτές οι δηλώσεις καθόλου δεν ωφελούν την παγκόσμια ειρήνη, που όλο και περισσότερο υπονομεύεται, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ρωσία, με τις απαράδεκτες τακτικές τους στο Συριακό Βατερλό.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...