Βρετανικές “ευλογίες” στην Αλβανία! Κοινή άσκηση και θερμή υποστήριξη στα Τίρανα

Η Αλβανία δεν σηκώνει τυχαία “μπαϊράκι” στην περιοχή και ειδικά εναντίον της Ελλάδας.Η υποστήριξη που έχει από τις ΗΠΑ γνωστή και δεν είναι η μοναδική δύναμη στην οποία στηρίζεται. Η Βρετανία φαίνεται ότι έχει κι αυτή τοποθετήσει κάτω από τις”φτερούγες” της την Αλβανία. Διαχρονικά η Βρετανία στήριζε όσους είχαμε “απέναντί” μας και εξακολουθεί να το κάνει όπως φαίνεται…

Το Βασιλικό Ναυτικό και δύναμη των Royal Marines βρίσκονται στην Αλβανία και “δίνουν τα φώτα τους” στις ΕΔ της Αλβανίας με αφορμή την άσκηση “Αλβανικός Λέοντας”. Η Βρετανία έχει στείλει τα πλοία HMS Ocean και HMS Bulwark .

Στην άσκηση συμμετέχουν 250 όλοι κι όλοι Αλβανοί.Γίνεται μια εβδομάδα μετά από την επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Άμυνας ,Μάϊκλ Φάλον στα Τίρανα και επιβεβαιώνει όπως λέει το Λονδίνο την δέσμευσή του να συνεργαστεί στενά με την Αλβανία.

Ο Φάλον την περασμένη εβδομάδα από τα Τίρανα μίλησε για στενή συνεργασία Βρετανίας-Αλβανίας στις “προκλήσεις ασφαλείας στα Βαλκάνια”. Θα πρέπει ίσως να του υπενθυμίσει κάποιος ότι πολλά απ΄ αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από τα Τίρανα και τα όσα απαράδεκτα και αλυτρωτικά υποστηρίζει.

Οι Βρετανοί πάντως έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την στρατιωτική συνεργασία με τα Τίρανα με την παρουσία τους στην άσκηση που διεξάγεται.Στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα Chinook και Apache.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η συμμετοχή σ΄ αυτή την άσκηση αποδεικνύει την δυνατότητα που έχουν οι ΕΔ της Βρετανίας να αναπτύσσονται γρήγορα οπουδήποτε και αυτό ακούγεται μάλλον ως “καρφί” προς την ΕΕ η οποία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι μετά από το Brexit οι όποιες στρατιωτικές δυνατότητες είχε έχουν δραματικά μειωθεί. Στρατιωτικά η ΕΕ έχει ανάγκη το Λονδίνο κι αυτό θα το βρίσκει διαρκώς μπροστά της.

Η επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για την συμμετοχή στην άσκηση της Αλβανίας αναφέρει ότι αποτελεί το αποκορύφωμα μιας μακράς περιόδου εκπαίδευσης στη θάλασσα που κατέληξε στο “παράκτιο περιβάλλον της συμμάχου μας στο NATO,Αλβανίας”.

Με δυο λόγια η Βρετανία κάνει επίδειξη των στρατιωτικών της δυνατοτήτων στους Ευρωπαίους για να τους υπενθυμίσει ότι παρά το Brexit την έχουν ανάγκη.Απο την άλλη δίνει τις “αυτοκρατορικές” της “ευλογίες” σε μια χώρα “ταραξια” των Βαλκανίων.Η Αλβανία είναι η αμέσως επόμενη πιο “προβληματική” χώρα της περιοχής,μετά από την Τουρκία.Και οι δύο ταραξίες έχουν ως στόχο την Ελλάδα.Η βρετανική υποστήριξη στα Τίρανα και τον Ράμα δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...