Τα ΕΙΡΗΝΟδικεία θα φέρουν τελικά τον...πόλεμο, ίσως και τη νίκη!

Του Στρατή Μαζίδη

"Μα πότε θα αντιδράσει πια αυτή η κοινωνία;" ρωτούσα κάποτε σε μια συζήτηση πριν λίγα χρόνια. "Όταν θα αρχίσουν να πετάνε τον κόσμο στο δρόμο" ήταν η απάντηση.

Φαίνεται πως τελικά ήρθε αυτή η ώρα και μάλιστα με κυβέρνηση κατ'όνομα αριστεράς.

Στα ειρηνοδικεία, μόνο ειρήνη δεν υπάρχει. Εκεί έχει ξεσπάσει ήδη ο πόλεμος και πολλές φορές, όχι άδικα.

Όταν πχ άνθρωπος με αναπηρία, στον οποίο η ΕΡΤ έχει οφειλές, φορτώνεται με χρέη εξαιτίας της και οδηγείται στον πλειστηριασμό, πώς να μην αντιδράσει ο κόσμος;

Και επιπλέον όταν διαβάζουμε πως η εφορία πλειστηριάζει για αστεία ποσά, πχ 500 ευρώ, δε θα υπάρξει ξεσηκωμός; Διότι αυτός που χρωστά 500 ευρώ δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής αλλά εκείνος που προτίμησε, όπως τον κατήντησαν, να ταΐσει τα παιδιά του.

Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά αυτή η δραματική εξέλιξη να αποτελεί το αναγκαίο κακό που θα ξυπνήσει το απαραίτητο εκείνο τμήμα της κοινωνίας ώστε να αντιδράσει.

Καμιά φορά πρέπει να μυρίσουμε το καμμένο και να νιώσουμε τη θερμοκρασία της φωτιάς για να πέσουμε στη μάχη για την κατάσβεσή της.

Μπορεί ο λαός να έκανε πολλά και μεγάλα σφάλματα, αλλά ίσως να μην άξιζε όσα τραβάει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail