Ανώμαλη προσγείωση από Ομπάμα: Δεν έρχομαι για το χρέος

Ο Ομπάμα δεν θα μεσολαβήσει για ένα νέο οικονομικό διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ και ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ προσγειώνουν ανώμαλα την κυβέρνηση που πόνταρε σε παρέμβαση του Μπ. Ομπάμα ώστε να πειστούν οι δανειστές για άμεση διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Κυβερνητικοί κύκλοι, υπουργοί, βουλευτές αλλά και μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν τις προηγούμενες ημέρες προετοιμάσει το έδαφος για μια ηχηρή παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου από την οποία θα μπορούσαν να υπάρχουν σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η παρέμβαση του Λευκού Οίκου έρχεται να «ψαλιδίσει» αυτές τις προσδοκίες, κάτι που βεβαίως προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Το Μαξίμου πόνταρε στην επίσκεψη αυτή, τόσο για επικοινωνιακούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «ιστορική» την επέισκεψη του Αμερικανού Προέδρου και ανέφερε ότι: «Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος».
Ανώμαλη προσγείωση από Ομπάμα: Δεν έρχομαι για το χρέος
«Θα ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σ' αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει. Επίσης, θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος» είπε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, αλλά και τη σημαντική παρουσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, που ενδιαφέρονται αρκετά ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει μία ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. «Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και τουρισμό και να απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Νομίζω ότι είναι μια ένδειξη των βαθιών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Υπάρχει, επίσης, μια σημαντική οικονομική σχέση. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά, καθώς πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος» κατέληξε ο κ. Έρνεστ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...