Πόσους…Καρανίκες θα φέρει η «διευθέτηση» του Ελληνικού Χρέους;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Περισσότερες από 28.000 προσλήψεις στο Δημόσιο έχει υπογράψει η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτού του τόπου, αλλά δεν βρήκε χρόνο και τρόπο να προσλάβει 4.000 γιατρούς στα νοσοκομεία που καταρρέουν.

Περισσότεροι από 2.000 (!!) είναι οι συγγενείς, φίλοι, αγαπητικοί και ψηφοφόροι που εργάζονται σήμερα στριμωγμένοι στη Βουλή ως απλοί υπάλληλοι, συμβασιούχοι, «επιστημονικοί συνεργάτες» και «βοηθοί», αλλά το παραγόμενο κοινοβουλευτικό έργο απέχει πολύ από το να είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπές.
  • Περισσότεροι από 640 είναι συμβασιούχοι, υπερδιπλάσιοι είναι οι μόνιμοι και μετακλητοί.
  • Επιπλέον 600 καταγράφονται ως «επιστημονικοί συνεργάτες».
  • Το πανάκριβο και υπερπολυτελές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 751 βουλευτών από 28 διαφορετικές χώρες, απασχολεί 7.000 εργαζόμενους από τους οποίους περίπου 1.750 είναι οι διερμηνείς.
Το κόστος πρόσληψης των 4.000 γιατρών στα νοσοκομεία αντιστοιχεί στο κόστος δημιουργία «πρωθυπουργικού γραφείου» στη Θεσσαλονίκη.
Οι προτεραιότητες είναι προφανείς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μισεί το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών.
  • Για έναν πολύ απλό λόγο: Η αποφάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επηρεάζουν το σύνολο της Ευρώπης αλλά ο ίδιος λογοδοτεί μόνο στους Γερμανούς ψηφοφόρους.
Όταν λοιπόν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών λέει ότι «αν δώσουμε σήμερα στους Έλληνες τη μείωση του χρέους, θα σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις και θα ξαναγυρίσουν στις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος με χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο» είναι προφανές ότι απευθύνεται μόνο στους Γερμανούς ψηφοφόρους και όχι στους Έλληνες κομματάρχες που αδημονούν να επιστρέψουν στις παλιές καλές προ μνημονίων εποχές…

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου που αγράμματοι, απολίτιστοι και αστοιχείωτοι κομματικοί κηφήνες, προσλαμβάνονται ως «σύμβουλοι» υπουργών, διοικητών και προέδρων στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • Μια απλή ανάγνωση των επίσημων ανακοινώσεων που κατά ριπές εκδίδει καθημερινά η κρατική προπαγάνδα, αποδεικνύει ότι βασικό κριτήριο επιλογής των «συμβούλων» είναι η «συντροφική τους εμπειρία»…
Η Ελλάδα σήμερα, έχει τρείς εθνικές προτεραιότητες: Εργασία, Εργασία, Εργασία. Για να επιβιώσει σήμερα η χώρα χρειάζεται πραγματικές θέσεις εργασίας, δουλειές που να προσφέρουν στην οικονομία, την κοινωνία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο Έλληνες πρέπει να βρουν απασχόληση σε τομείς που να παράγουν πλούτο και χρήμα και όχι να σπαταλούν τα έσοδα από την κραυγαλέα, αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή υπερφορολόγηση.

Οποιαδήποτε λύση δοθεί στο πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους (που αφορά τις αποπληρωμές μετά 2022) πρέπει να υποστηρίζει ένα απλό αναπτυξιακό σχέδιο. Η διευθέτηση του χρέους πρέπει να εξυπηρετεί τη δημιουργία πραγματικών, παραγωγικών θέσεων εργασίας.
Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές και όχι Καρανίκες…

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...