Το «σαμποτάζ» των Ευρωπαίων

Η αποκάλυψη που έκανε το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» συνόψιζε τους χειρότερους φόβους πολλών ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και την κυρίαρχη άποψη του ελληνικού λαού, ο οποίος είθισται να προηγείται των ηγεσιών του: οι Ευρωπαίοι δεν είναι διαθέσιμοι να ρισκάρουν τη σωματική ακεραιότητα (πολλώ δε μάλλον τη ζωή) ούτε ενός γραφειοκράτη τους για να βοηθήσουν την Ελλάδα να διεκπεραιώσει το χάος που και οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με την πολιτική τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που επικαλείται το «Spiegel», οι Ευρωπαίοι δεν στέλνουν εξειδικευμένους υπαλλήλους να χειριστούν στα ελληνικά hot spots τις χιλιάδες αιτήσεις προσφύγων και λαθρομεταναστών για τη χορήγηση ασύλου απλά διότι... φοβούνται.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θεωρούν ότι η κατάσταση στα διάφορα hot spots είναι ασταθής και «θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό προσωπικό, στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις». Επίσης, στο κείμενο του περιοδικού γίνεται αναφορά για τα υπερπλήρη καταλύματα, τους εξοργισμένους πρόσφυγες, το ολιγάριθμο και εν πολλοίς ακατάλληλο προσωπικό που έχουν στείλει οι Ευρωπαίοι για να «βοηθήσουν» και για το πλήρως αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που έχουν γίνει γι' αυτό το ζήτημα.

Η «δημοκρατία», που ουδέποτε χρησιμοποίησε ευφημισμούς για να περιγράψει την πραγματικότητα, έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τη στάση των «τεχνοκρατών» αλλά και των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στο ανατολικό σύνορο της Ε.Ε., που είναι η Ελλάδα.

Οι «εταίροι» μας δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτε για να βοηθήσουν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να κατηγορήσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες για το παραμικρό. Ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, το μόνο που έχουν κάνει οι Ευρωπαίοι είναι να προσφέρουν λεκτική υποστήριξη (πάντοτε συνοδευόμενη από δριμεία κριτική) και κάποια ψίχουλα ως οικονομική ενίσχυση. Ουσιαστικά, όμως, δεν έχουν σταθεί πολιτικά δίπλα στην Ελλάδα επιβάλλοντας κυρώσεις στην Τουρκία για τη διοχέτευση των μεταναστευτικών ρευμάτων στην Ευρώπη και αναγνωρίζοντας εμπράκτως την ανατολική συνοριογραμμή της Ε.Ε.

Στην κριτική μόνο ειδικεύονται οι Ευρωπαίοι.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...