Τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν - Μεγάλα πλοία του Ρωσικού Βορείου Στόλου κατευθύνονται στη Μεσόγειο

Νηοπομπή πολεμικών πλοίων του Βορείου Στόλου της Ρωσίας, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και το πυρηνικό αντιτορπιλικό «Πέτρος ο Μέγας», έβαλε πλώρη προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Βορείου Στόλου.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο ομάδα αυτή των πλοίων αποτελείται από το πυρηνοκίνητο αντιτορπιλικό «Πέτρος ο Μέγας», το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Σεβερομόρσκ», το «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ» και σκάφη υποστήριξης.

Η εντολή για τον προορισμό προς τη Μεσόγειο Θάλασσα δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας με σκοπό «να δοθεί παρουσία του Στόλου σε σημαντικές περιοχές των θαλασσών, με ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια».

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» [Адмирал Кузнецов] διαθέτει αεροσκάφη Su-33 και Su- 27 καθώς και Ka-27/ Ka29. Έχει σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.

Το μήκος για την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών είναι 306 μέτρα και πλάτος 75 μέτρα. Το πλοίο έχει αυτονομία για 8417 μίλια (πάνω από 15.000 χιλιόμετρα), πλήρωμα 1960 άτομα, μεταξύ των οποίων 518 αξιωματικοί και 210 υπαξιωματικοί.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:35 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.