Αποκάλυψη - Γερουσιαστής των ΗΠΑ προς Λευκό Οίκο: Γιατί δε δολοφονήσατε τον Ασαντ;

Στρατής Μαζιδης

Μια σημαντική αποκάλυψη φιλοξενείται στο Foreign Policy όπου ο Doug Lamborn, μέλος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσσο ρώτησε τον Phillip Gordon, πρώην συντονιστή του Λευκού Οίκου στη Μέση Ανατολή, γιατί η κυβέρνηση δεν οργάνωσε τη δολοφονία του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Ασαντ.

«Τι γίνεται με τη δολοφονία του Άσαντ;» ρώτησε ο Lamborn τον Gordon με τον τελευταίο να απαντά πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν στην πραγματικότητα παράνομη και αναποτελεσματική:

[Αυτό είναι ενάντια στο νόμο και δεν θα κάνει τη διαφορά ούτως ή άλλως, γιατί οι Ρώσοι και οι Ιρανοί εξακολουθούν να έχουν συμφέρον στη Συρία», κατέληξε ο Gordon.

Η off-the-record ενημέρωση φέρεται να έγινε παρουσία αρκετών ατόμων. Ωστόσο καταδεικνύει τον τρόπο σκέψης μιας θερμοκέφαλης μερίδας Αμερικανών πολιτικών οι οποίοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτε για να κάνουν τη δουλειά τους ενώ παράλληλα αναδεικνύει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Ασαντ αλλά με τους συμμάχους της Συρίας.

Ας μην ξεχνάμε αυτό που σημειώσαμε προ ολίγων ημερών στη Freepen.gr με την τελευταία συνέντευξη του Σύριου προέδρου, ότι οι χώρες του Κόλπου δε θα είχαν κανένα πρόβλημα μαζί του αν τα έσπαγε με το Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail