Έπιασαν τον αδελφό του Γκιουλέν στην Σμύρνη

Στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας βρίσκεται ο αδελφός του Φετουλάχ Γκιουλέν, Κουτμπετίν, ο οποίος καταζητούνταν με την κατηγορία ότι είναι μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο Κουτμπετίν Γκιουλέν προσήχθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από έφοδο της αστυνομίας στην οικία του κι ενώ μόλις είχε επιστρέψει από το εξωτερικό. Το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» αναφέρει ότι ο Κουτμπετίν Γκιουλέν καταζητούνταν με την κατηγορία ότι είναι μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν».

Στην έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του προσαχθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλία του Φετουλάχ Γκιουλέν. Τον Ιούλιο οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν ανιψιό του εξόριστου ηγέτη και τον Αύγουστο συνέλαβαν άλλον ανιψιό του Γκιουλέν. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν και το θρησκευτικό τάγμα του που υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά πλέον θεωρούνται οι υποκινητές του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:58 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.