Μας χτυπάνε δυνατά, λυσσαλέα και με κάθε τρόπο

Χτυπάνε την εκπαίδευση, προσπαθούν με κάθε τρόπο να την υποδαυλίσουν διότι ξέρουν πολύ καλά ότι η αμάθεια κάνει τους ανθρώπους ευκολόπιστους και τους καθιστά πιο επιρρεπείς στη χειραγώγηση.

Χτυπάνε τη σωστή εκμάθηση της γλώσσας, διότι γνωρίζουν ότι η σωστή χρήση της γλώσσας καλλιεργεί τον άνθρωπο και οξύνει την αντίληψη και τη βαθύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω του. Για αυτό και η μελέτη των Αρχαίων κειμένων γίνεται καθαρά με επιδερμικό, βαθμοθηρικό και αποστειρωμένο τρόπο.

Χτυπάνε τον Πολιτισμό, διότι ξέρουν ότι χωρίς αυτόν ο άνθρωπος θα ξεγυμνωθεί από ότι τον χαρακτηρίζει ως ένα πνευματικό ον, θα χάσει την κρίση του. Χτυπάνε τον πολιτισμό, διότι θέλουν οι άνθρωποι να είναι άβουλοι και να ακολουθούν τη μάζα, θαυμάζοντας την ανούσια και ψεύτικη ζωή ενός παρηκμασμένου lifestyle.

Χτυπάνε την επικοινωνία, προσπαθώντας να την υποκαταστήσουν την ανεπανάληπτη αξία της ανθρώπινης επικοινωνίας και συνύπαρξης, τη ζεστασιά μίας ανθρώπινης αγκαλιάς, με υποκατάστατα μίας ψεύτικης οθόνης.

Χτυπάνε τη μόρφωση; οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να μορφωθούν σωστά, γίνονται έτσι πιο εύκολα δέσμιοι προκαταλήψεων, πιστεύουν πιο εύκολα λαϊκές προλήψεις και δαιμονοληψίες, διότι δεν έχουν το κατάλληλο πνευματικό υπόβαθρο. Χτυπάνε την αξία των βιβλίων, διότι όσο περισσότερο ένας άνθρωπος διαβάζει, τόσο αναπτύσσει το λεξιλόγιο και την αντίληψή του. Και αυτό μερικοί δεν το θέλουν…

Χτυπάνε περισσότερο τους νέους ανθρώπους, διότι αν χτυπήσεις το βλαστάρι καταστρέφεται και ολόκληρος ο κορμός. Και ξέρουν ότι καμία οικονομική κρίση δεν υπάρχει μόνη της, αλλά αναδύεται εξαιτίας της πολιτισμικής και κοινωνικής.

Χτυπάνε, χτυπάνε, χτυπάνε….
Μέχρι πότε θα τους αφήνουμε;

Μαρία Σκαμπαρδώνη, Δημοσιογράφος

logiosermis.net
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...