Ραγδαίες εξελίξεις στο Χαλέπι - Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των ισλαμιστών

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες εξελίξεις στο Χαλέπι καθώς ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου. Οι συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα στο Συριακό Αραβικό Στρατό και   ισλαμικές ομάδες σύμφωνα με τοπική πηγή του Al-Masdar.

Τα δύο μέρη διαπραγματεύονται επί του παρόντος την πιθανή έξοδο όλων των ισλαμιστικών ομάδων από την ανατολή Χαλέπι, μέσω της περιοχής του Bustan Al-Qasir.

Αν οι ισλαμικές ομάδες συμφωνήσουν με τους όρους που προσφέρονται στη σημερινή διαπραγμάτευση, τότε ο στρατός θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο σε ορισμένες περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου.

Η εξέλιξη αυτή θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο συριακό στρατό καθώς πλέον περιορίζονται οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο ανατολικό Χαλέπι στις Harakat Nouriddeen Al-Zinki και Jabhat Fateh Al-Sham (πρώην Al-Nusra Front) οι οποίες συνεχίζουν τον πόλεμο.

Προφανώς η τουρκική βοήθεια έχει πάψει να φτάνει στο Χαλέπι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail