Η Ισπανία δεν έχει εθνική κυβέρνηση, αλλά οι Ισπανοί το γουστάρουν

Του Son Ofeon

Kαθώς κανένα μεγάλο κόμμα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στο εθνικό κοινοβούλιο και τα δύο κόμματα αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, για τους τελευταίους 10 μήνες η Ισπανία έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεν κάνει τίποτα, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ενώ οι βασικές κρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν, καμία νέα νομοθεσία δεν ψηφίζεται , η εξωτερική πολιτική έχει κολλήσει στη θέση του και πολλές υποδομές και άλλα κυβερνητικά έργα έχουν παγώσει. Σε αντίθεση με τις ολέθριες προβλέψεις για χάος, όλα εξελίσσονται ομαλά και μερικοί Ισπανοί μαθαίνουν ένα πολύτιμο μάθημα για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας, όταν αφεθεί στις (εθελοντικές) διαθέσεις της. Το μάθημα συνόψισε σθεναρά ο Felix Pastor, έναν καθηγητής ξένων γλωσσών, ο οποίος δηλώνει: "Χωρίς κυβέρνηση, δεν έχουμε κλέφτες".

Ο κος Pastor πιστεύει ότι, χωρίς πολιτικούς ολόγυρα για να προκαλέσουν περισσότερο κακό, η Ισπανία θα μπορούσε να αντέξει χωρίς κυβέρνηση "μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της Κόλασης".

Ο κατασκευαστής ιστοσελίδων Ignacio Escolar συμφωνεί, "Πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι θα πάμε κατά διαόλου μεριά, αν δεν σχηματίσουμε κυβέρνηση. Αλλά βρισκόμαστε ακόμα εδώ".

Και ο Ana Cancela, δημόσιος υπάλληλος, αναγνωρίζει τη διαφθορά και την ανικανότητα, που είναι ενδημική στους πολιτικούς θεσμούς, "Γνωρίζαμε ήδη ότι οι πολιτικοί ήταν διεφθαρμένοι, αλλά τώρα βλέπουμε επίσης ότι δεν μπορούν να κάνουν ακόμα ούτε την εργασία των πολιτικών".

ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2016-...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη μακρινή Ισπανία εδώ και 10 μήνες παίρνουμε ένα καλό μάθημα.

Τα δύο μεγάλα κόμματα της Ισπανίας δεν μπόρεσαν ακόμα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, παρά τις δύο προσπάθειες τους μέσω εκλογών.

Η χώρα όμως από ό,τι φαίνεται δεν πέρασε στο χάος, όπως ευαγγελίζονταν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων ή όπως πίστευαν οι αρμόδιοι της ΕΕ.

Αυτό συμβαίνει, γιατί απλά δεν μπορούν να ψηφισθούν και νέα "σωτήρια" μέτρα από την Ισπανική Βουλή , σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας.

Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν και όλα δουλεύουν ρολόι χωρίς το απαραίτητο "δούλεμα" παραπληροφόρησης από τα ισπανικά ΜΜΕ.

Τα δημόσια έργα μπορεί να πάγωσαν, αλλά αυτό γλύτωσε το κράτος από υπέρογκες και άχρηστες δαπάνες, που μασουλούσαν αδηφάγα ως σήμερα οι πολιτικοί.

Σε μία παρόμοια κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να προκύψουν νέα σκάνδαλα, γιατί οι προστάτες πολιτικοί δεν ασκούν ανενόχλητοι την εξουσία τους.

Δεν προκύπτουν νέοι φόροι, ούτε κόβονται συντάξεις, γιατί απλά κανένας πολιτικός δεν προτείνει τέτοια μέτρα, όταν βρίσκεται σε διαρκή προεκλογική περίοδο.

Η κατάσταση εμφανίζεται ρόδινη για τους Ισπανούς και όσο περνάει ο χρόνος γίνεται αντιληπτό ότι τα τεράστια προβλήματα του χρέους και η ανάγκη για συνεχή λιτότητα βρίσκονται μόνο στην "ανώμαλη" φαντασία των υπαλλήλων της κας Μέρκελ, που έπαιζαν ως σήμερα το ρόλο των "υπεύθυνων" εκπροσώπων του Ισπανικού λαού.

Αυτό βέβαια κάποτε θα τελειώσει και η Ισπανία θα αποκτήσει κυβέρνηση, ίσως μετά από τρίτο γύρο εκλογών.

Αλλά σίγουρα οι Ισπανοί πολίτες κέρδισαν κάτι αυτούς τους 10 μήνες.

Κατάλαβαν την αιτία των "προβλημάτων" τους, που οφείλονται μόνο σε διεφθαρμένους πολιτικούς και στην έλλειψη ελέγχου και καταλογισμού για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε "κυβέρνηση", αλλά και "αντιπολίτευση".

Εξίσου ανίκανες και οι δύο να μοιράσουν δύο γαιδάρων άχυρα...
Το μόνο τους κοινό σημείο είναι το δημόσιο ταμείο και η κουτάλα.

Αλλά για να δουλέψει η κουτάλα χρειάζεται σούπα και αυτή μαγειρεύεται μόνο όσο υπάρχουν λεφτά για να αγορασθούν τα υλικά, που την κάνουν νόστιμη.

Τα λεφτά μαζεύονται συνεχώς με την επιβολή νέων φόρων από τα "κορόιδα", που δεν ξύπνησαν ακόμα και συνεχίζουν να πληρώνουν ό,τι τους ζητηθεί.

Σύντομα όμως τα "κορόιδα" θα ξυπνήσουν απότομα, καθώς προέκυψαν νέες περικοπές συντάξεων και οσονούπω θα προκύψουν και περικοπές μισθών, αλλά και απολύσεις.
Κάθε φορά που οι φόροι αυξάνονται κατά 1 ευρώ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να περικόψουν κάτι από τα έξοδα τους.

Άλλος αποφασίζει να κόψει το φαΐ και γίνεται σταδιακά πεινασμένος και επικίνδυνος για κάθε "χορτάτο".

Άλλος αποφασίζει να μην πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο ή το νοίκι του και μεταφέρει το πρόβλημα στη τράπεζα ή το σπιτονοικοκύρη του.
Άλλος αποφασίζει να αφήσει απλήρωτους τους νέους φόρους, αλλά σύντομα καταλαβαίνει ότι μπορεί να το κάνει και για τους παλιούς.

Μία μεγάλη κατηγορία πολιτών μειώνει το σύνολο των δαπανών της ομοιόμορφα και ρίχνει το τζίρο των καταστημάτων κατακόρυφα, οδηγώντας και νέα καταστήματα στο κλείσιμο και σε αύξηση της ανεργίας.

Τέλος, ένα εξίσου μεγάλο τμήμα της κοινωνίας συνεχίζει να καταναλώνει τον πλούτο του ή την αποταμίευση του για να διατηρήσει σταθερό το επίπεδο διαβίωσης του.

Όπως είδατε ως τώρα υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι να εξοικονομήσετε 1 ευρώ.

Αν τους εφαρμόσετε όλους μαζί, τότε θα προκύψει έλλειμμα 5 ευρώ για τα δημόσια ταμεία και θα πρέπει να αυξηθούν και άλλο οι φόροι...

Η πορεία αυτή δεν είναι αδιέξοδη και δεν μπορεί να κρατήσει επί μακρύ χρονικό διάστημα.
Ετοιμαστείτε για κοινωνική έκρηξη και για γενικευμένο χάος.

Τα καζάνια της κόλασης μπορεί να ψύχονται στην Ισπανία, αλλά στην Ελλάδα ετοιμάζονται να εκραγούν με πρωτεργάτες τους συνταξιούχους των 50 χρονών .

Οι γέροντες των 67 χρονών αναμένεται να ζήσουν ακόμα 8 χρόνια κατά μέσο όρο, ενώ αντίθετα οι πενηντάρηδες θα ζήσουν και θα ψηφίζουν για τουλάχιστον 25 χρόνια ακόμα.

Αυτοί θα ξεσηκωθούν, όταν καταλάβουν ότι οι συντάξεις τους θα γίνουν σταδιακά ίσες με επίδομα ανεργίας και όχι βέβαια τα ψεκασμένα γεροντάκια, που φώναζαν χθες στους δρόμους και έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ.


Τι θα συμβεί μετά, μπορείτε να το φαντασθείτε βλέποντας ένας απόσπασμα από μία παλιά ταινία του Ελληνικού κινηματογράφου.


Η κοινωνία φωνάζει ήδη, αλλά κανένας δεν φαίνεται να ακούει, γιατί τα ΜΜΕ καλύπτουν τα συνθήματα με συνεχή μπιπ...

Μήπως θα έπρεπε να φωνάξετε κάτι πιό συνθηματικό για να γίνετε αντιληπτοί και από την υπόλοιπη κοινωνία, χωρίς να μπορούν να σας λογοκρίνουν;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%B9

'Oχι άλλο κάρβουνο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail