ΣΠΕΝ Αφάντου Ρόδου στο 541 ΤΠ: ένας παραλογισμός για τους φαντάρους που ζουν το όνειρο «του Παραλόγου τη Θητεία»

Παραλογισμός.

Ανοργανωσιά.

Χάος.

Χώσιμο και φυλακίσεις με το παραμικρό.

Καψόνια και προσβολές.

Είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συγκροτούν την καθημερινότητα που βιώνουν οι φαντάροι που περνούν την εκπαίδευση ΣΠΕΝ στο 541 ΤΠ, στην Αφάντου, Ρόδου.

Οι συνάδελφοι καταρχήν βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα στρατόπεδα –π.χ. κοιμούνται στο 153 ΤΠ-, το στελεχικό δυναμικό και οι διοικήσεις των οποίων δε μπορούν με τίποτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Το τρέξιμο βρίσκει την συνέχεια του στην ανοργανωσιά, οι διαρκώς αναιρούμενες διαταγές δυναμιτίζουν κάθε πρόγραμμα και εκπαιδευτική διαδικασία, κανείς δεν εξηγεί τίποτε στους στρατιώτες, οι οποίοι είναι ευάλωτοι και καταλήγουν θύματα της Αυθαιρεσίας τους.

Οι εκπαιδευόμενοι συνάδελφοι των ΣΠΕΝ βρίσκονται να εκτελούν υπηρεσίες στα στρατόπεδα που έχουν μετακινηθεί προσωρινά, κάτι που βεβαίως δεν προβλέπεται.

Άλλες διαταγές δίνει ο ένας αξιωματικός, για να τις αλλάξει αμέσως μετά ο άλλος διοικητής και οι φαντάροι που βρίσκονται έκθετοι καμπανιάζονται συστηματικά, καθώς με το παραμικρό τους βγάζουν Αναφερόμενους.

Η πίεση είναι τεράστια, τα καψόνια συνεχή –"πέσε και πάρε κάμψεις" γιατί έτσι γουστάρει ο κάθε βαθμοφόρος που παραβιάζει τα δικαιώματα μας και τον Στρατιωτικό Κανονισμό-, ενώ οι έξοδοι κόβονται για να δώσουν υπηρεσίες που δεν προβλέπονται για τους εκπαιδεύομενους.

Οι φαντάροι ταλαιπωρούνται ακόμη και την ώρα του φαγητού αφού η ανοργανωσιά δίνει σοβαρά δείγματα γραφής, ενώ ακόμη και όταν θα έχουν έξοδο, θα τους βγάλουν αργά το απόγευμα, χωρίς φυσικά να φροντίσουν να υπάρχει κίνηση στρατιωτικού οχήματος.

Έτσι λοιπόν για 3-4 ώρες ελευθερίας, η καταβολή χρημάτων αρχίζει μόλις περάσεις την πύλη του στρατοπέδου.

Οι φαντάροι καταγγέλλουν όλο αυτόν τον παραλογισμό και την αυθαιρεσία.

Θυμίζουν ότι είναι άνθρωποι. Και απαιτούν να σεβαστούν τα στελέχη την Αξιοπρέπεια τους. Απαιτούν από την Ιεραρχία και το ΓΕΣ να παρέμβουν.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας απαιτώντας να λάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να απαντήσουν στα ακραία προβλήματα.

Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...