Αλέξη και Νίκο όσο κι αν προσπαθείτε να ξεριζώσετε τον Χριστό, ξεχνάτε πως «πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς»

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι προφανές ότι ο αλλοπρόσαλος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όσο κι αν αντιπαθεί κάθε τι το χριστιανικό, δε δρα από μόνος του. Η πολιτική του δεν είναι αυτόνομη.

Πίσω του βρίσκεται το χαμογελαστό παιδί, ο εντολοδότης του. Αυτός που κλεινόταν 15 λεπτά μπροστά σε μια εικόνα της Παναγίας στο Περιβόλι της ή ελευθέρωνε περιστέρια σε κάποια εορτή των Φώτων. Άλλωστε ο απόστολος των Εθνών, Παύλος είχε πει για το σατανά πως μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός.

Φυσικά αυτό δεν το είχε κατά νου η κεφαλή της εν Ελλάδι Εκκλησίας, δηλαδή ο Ιερώνυμος όταν νόμιζε ότι κάθε φορά που έβλεπε τον Τσίπρα και ως παλιός οικογενειακός φίλος, εκτιμούσε πως το χαμογελαστό παιδί δε θα τον πειράξει, δε θα του τη φέρει.

Αυτά τα κακά έχει το Ιερατείο όταν φροντίζει να τα έχει καλά με τους κυβερνήτες ξεχνώντας την αναρχική και προχωρημένη φράση του Παύλου πως η μάχη μας είναι κατά των εξουσιαστών του κόσμου τούτου.

Ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός και μια κωμική πολιτική καρικατούρα σε ρόλο υπουργού Παιδείας νομίζουν πως ξηλώνοντας την εικόνα του Χριστού από τα σχολεία, τα δικαστήρια και τα δημόσια κτίρια ή αφαιρώντας τον Σταυρό από τη Σημαία ή με ένα χαζοβιβλίο θρησκευτικών, θα πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν επί τρεις αιώνες πανίσχυροι και αιμοσταγείς Ρωμαίοι Καίσαρες. Ο Χριστιανισμός είναι πολύ πιο αριστέρος από όσο αυτοί μπορούν να αντέξουν και να στηρίξουν.

Αυτοί που είναι να κατέβουν από την κιβωτό θα κατέβουν και αυτοί που θέλουν να ανέβουν, θα προσπαθήσουν όσο και όπως μπορούν ως το τέρμα.

Οι συνειδητοποιημένοι Χριστιανοί δεν περιμένουν το μάθημα των θρησκευτικών, ξέρουν οι ίδιοι τι και πως θα πουν στα παιδιά τους. Δε χρειάζονται να βλέπουν το Χριστό κρεμασμένο σε ένα τοίχο, ξέρουν πως Αυτός τους προστατεύει σε κάθε βήμα τους.

Ναι, ίσως περιορίσουν την παρουσία του Χριστού σε ένα λαό που δεν Τον αγαπά και δεν Τον εμπιστεύεται όπως παλαιότερα, ίσως μετατρέψουν το κράτος δε ουδετερόθρησκο γιατί έτσι τους διέταξαν και επιτάσσει η ιδεοληψία και ιδεομανία τους, και αυτό δεν αποκλείεται, εάν το ανεχθούμε, να το πληρωθούμε με κανένα πολύ γερό εθνικό χαστούκι. Το μόνο που θα πετύχουν είναι απλά να αποκόψουν το κομμάτι εκείνο της σάρκας που έχει ξεραθεί και δεν είχε ζωή ούτως ή άλλως.

Ωστόσο έστω κι ένας Χριστιανός να υπάρχει επί της γης, υπάρχει και στρατευομένη Εκκλησία. Άλλωστε πάνω σε έναν άνθρωπο, και μάλιστα αρνητή του Κυρίου στην πιο κρίσιμη στιγμή, θεμελιώθηκε η Εκκλησία. 

Κἀγώ δε σοι λέγω ὅτι σύ εἶ ὁ Πέτρος, καί ἐπί ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τήν ἐκκλησίαν, καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς

Και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής, όσοι δεν πιστεύουν το περιγέλουν, αλλά όσοι πιστεύουν καταλαβαίνουν τη ματαιότητα και την ασημαντότητα ορισμένων θλιβερών ανθρώπων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail