Εκεί που υπάρχουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, άσκησε βέτο σε διάταγμα με το οποίο υποχρεώνονταν οι τράπεζες να ενημερώσουν τις φορολογικές αρχές για τα υπόλοιπα όλων των τραπεζικών λογαριασμών που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ.

Κάπου αλλού λοιπόν υπάρχουν ΠτΔ με εξουσίες και με μυαλό τέτοιο που να αντιλαμβάνονται ότι όταν καταργείς το τραπεζικό απόρρητο, απλά καταργείς τις τράπεζες, την επενδυτική ψυχολογία και φυσικά όλο το (καλώς ή κακώς) ισχύον σήμερα επενδυτικό σύστημα.

Εδώ οι εντολοδόχοι Έλληνες πολιτικοί, μη προβάλλοντες καμία αντίσταση στους εντολείς τους - δανειστές, σπεύδουν και δίνουν κάθε τραπεζική πληροφορία στις φορολογικές αρχές (και μέσω αυτών εμμέσως στους δανειστές) και στη συνέχεια προβαίνουν σε πάνω από 10.000 κατασχέσεις λογαριασμών κάθε μέρα.

Μετά περιμένουμε να έρθει ανάπτυξη. Καλά κρασιά…

ΥΓ. Το τραπεζικό απόρρητο, δεν σημαίνει απαραίτητα φοροδιαφυγή ή μαύρο χρήμα. Αν έχει το πολιτικό σθένος και την πολιτική βούληση το πολιτικό σύστημα, ας συλλάβει τη φοροδιαφυγή στην πηγή της και κυρίως ας πιάσει τα οικονομικά αφεντικά του πολιτικού συστήματος και όχι να κάνει κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών ανθρώπων που έχουν κάτω από 3.000 ευρώ στην τράπεζα.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...