Ανατροπή από Λαβρόφ για τη Μοσούλη - "Θα αναλάβουμε δράση αν χρειαστεί" - Υπόνοιες ότι αφέθηκαν να φύγουν οι τζιχαντιστές

Freepen.gr - Σοβαρές υπόνοιες για στημένη απελευθερωτική επιχείρηση της Μοσούλης άφησε με δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιώντας παράλληλα για στρατιωτική δράση σε περίπτωση που οι διαφεύγοντες τζιχαντιστές περάσουν σε συριακό έδαφος:

«Εξ όσων γνωρίζω, οι ιρακινές δυνάμεις και οι πεσμεργκά δεν έχουν περικυκλώσει την πόλη. Ελπίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούσαν να το πράξουν και όχι γιατί δεν το ήθελαν. Αυτός ο διάδρομος αποτελεί κίνδυνο και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη και να πάνε στη Συρία»

Συμπληρώνοντας πως:
 
«Θα εξετάζουμε την κατάσταση και θα λάβουμε αποφάσεις πολιτικής και στρατιωτικής φύσης εάν αυτό συμβεί»

Και σημειώνοντας ότι:

«Ελπίζω ότι ο συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, θα το λάβει αυτό σοβαρά υπόψη του».

Ο Σεργκέι Λάβροφ άφησε έναν ξεκάθαρο υπαινιγμό ως προς το αν αφέθηκαν οι τζιχαντιστές της ISIS να φύγουν από τη Μοσούλη για να περάσουν σε συριακό έδαφος καθώς προηγήθηκαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι σκοπός των ΗΠΑ είναι οι ισλαμιστές να συγκεντρωθούν στο Ντέιρ Εζόρ όπου υπάρχει ακόμη παρουσία του Συριακού Στρατού με σκοπό να εκδιωχθεί και να ανοίξει ο δρόμος του τεμαχισμού της Συρίας.

Αυτή την άποψη ήρθε να επιβεβαιώσει ο Συριακός Στρατός που κατηγόρησε το συνασπισμό ότι σκοπεύει να επιτρέψει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη και να περάσουν στη Συρία για να αλλάξουν οι ισορροπίες στα πεδία των μαχών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail