Τούρκοι βασάνισαν δεκάδες Κούρδους μπροστά στις οικογένειές τους - Τους σάπισαν στο ξύλο

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όπως γράφει το Κουρδικό πρακτορείο Firat, Τούρκοι στρατιώτες βασάνισαν 30 ντόπιους από 4 χωριά που πολιορκούνται από την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Ηakari.

Οι 30 ντόπιοι βασανίστηκαν μπροστά στις οικογένειες τους και μετά μεταφέρθηκαν στο Semdinli με τη συνοδεία Κούρδων προδοτών. Οι χωρικοί απελευθερώθηκαν μετά από ανάκριση 3-4 ημερών με μελανιές σε όλο τους το σώμα και δυο από αυτούς είχαν υποστεί κατάγματα.

Η τρομοκρατία των Τούρκων εναντίον των γηγενών κρατάει από τότε που τρομοκρατούσαν τους Έλληνες για να τους εξαναγκάσουν να φύγουν από την γη τους. 

Ενδεικτικό παράδειγμα η κωμόπολη Ινδζέκιοι της Ανατολικής Θράκης που οι κάτοικοι προσπάθησαν να μείνουν αλλά οι Τούρκοι δεν τους άφησαν επιλογή. 

Το 1913 τρομοκρατημένοι από τους Τούρκους ενόπλους κατέφυγαν στα βουνά. Το 1914 Τούρκοι επιτέθηκαν στο μοναστήρι του χωριού λεηλατώντας το και σπέρνοντας τον πανικό. Την ίδια μέρα 300 Τούρκοι ένοπλοι περικύκλωσαν το χωριό πυροβολώντας. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι κατέφυγαν στα βουνά αλλά ξαναγύρισαν στα σπίτια τους. Στις 6 Μαΐου οι Τούρκοι επανήλθαν και με ομοβροντία πυροβολισμών από τους οποίους υπήρξε ένας νεκρός, εξανάγκασαν τους κατοίκους να φύγουν για την Ελλάδα.

Και οι Κούρδοι αντιστέκονται, μένουν σε σκηνές κοντά στα γκρεμισμένα σπίτια τους.
Μακάρι η εθνοκάθαρση να μην εξελιχθεί και αυτή την φορά σε γενοκτονία, μακάρι να προληφθεί αυτή, και η Τουρκία να λογοδοτήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail