Η Ασμα Ασαντ δείχνει τι σημαίνει να είσαι Πρώτη Κυρία: Δεν πάω πουθενά, η θέση μου είναι εδώ μαζί με το λαό

Του Στρατή Μαζίδη

Η σύζυγος του προέδρου της Συρίας και πρώτη κυρία της χώρας, Ασμα αλ-Ασαντ μετά από αρκετά χρόνια "αφωνίας" σπάει τη σιωπή της με συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρωσία 24.

Η 41χρονη Ασμα με τέλεια αγγλική προφορά από τα χρόνια που εργαζόταν σε χρηματιστηριακή εταιρεία στο Λονδίνο μιλά για τη Συρία, τον πόλεμο, τα θύματα του πολέμου, τους ηρωικούς στρατιώτες, το σύζυγό της αλλά και την πρόταση να τον εγκαταλείψει και να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σε αντίθεση με κάποιες δικές προσωπικότητες που χαρακτηρίστηκαν ακόμη και "εθνάρχες" ενώ αναχώρησαν για το εξωτερικό, η Ασμα Ασαντ απέρριψε προτάσεις να εγκαταλείψει τη Δαμασκό μένοντας δίπλα στο σύζυγό της.

Είναι τελικά αυτή η αίσθηση φιλοπατρίας που και η ίδια αναγνωρίζει στο συριακό λαό η οποία κράτησε τη χώρα. Η συριακή αντίσταση, ασχέτως αποτελέσματος, θα γραφτεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος με λαμπρά γράμματα.

Η Ασμα θα αναφερθεί εκτός από τους πρόσφυγες, στα εκατομμύρια των εκτοπισμένων που αναγκάστηκαν να αλλάξουν πόλεις στη Συρία καθώς επίσης και τους άνδρες του Συριακού Στρατού για τους οποίους μιλά με τα θερμότερα λόγια.

Η συνέντευξη της Ασαντ διαρκεί περίπου μισή ώρα, ωστόσο αξίζει να την παρακολουθείτε για να διαπιστώσετε το επίπεδό της. Απλή, με ήρεμο τόνο στη φωνή όπως ακριβώς ο σύζυγός της, με σιγουριά για όσα λέει.

Αυτή η γυναίκα κατά τη Δύση είναι σύζυγος ενός παρανοϊκού δικτάτορα, η οποία πρέπει να φύγει...

Μέσα από τη συζήτηση θα καταλάβετε γιατί κάποιοι λαοί αντιστέκονται και κάποιοι άλλοι απλά παραδίδονται αμαχητί...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail