"Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" - Αποκάλυψη από τους Ιρακινούς: οι ΗΠΑ δε βομβαρδίζουν τα κονβόι των ισλαμιστών

Στρατής Μαζίδης

Για άλλη μια φορά έρχονται αποκαλύψεις ως προς το σκοτεινό ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ και της Συρίας από τη Βαγδάτη. Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν δημοσιεύαμε στη Freepen.gr τις αιτιάσεις των ιρακινών πως οι ΗΠΑ όχι μόνο εξοπλίζουν τους ισλαμιστές αλλά και βομβαρδίζουν αμμόλοφους.

Τώρα ήταν σειρά του Hassan Abdolhadi, εκπροσώπου της ιρανικής πολιτοφυλακής Seyed al-Shohada Battalion που μετέχει στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλη να αποκαλύψει πως ο Συνασπισμός των ΗΠΑ αδιαφορεί τα κονβόι των τζιχαντιστών της ISIL που κινούνται προς την πόλη:

«Τα μαχητικά αεροσκάφη του Συνασπισμού δεν στοχεύουν τις αυτοκινητοπομπές των τρομοκρατών που έρχονται ή φεύγουν από τη Μοσούλη από και προς τη Ράκκα της Συρίας και οι επιθέσεις τους δεν είναι αποτελεσματικές. Το μόνο που θέλουν να αναδείξουν είναι η συνεργασία τους στις επιχειρήσεις».

Εδώ να υπενθυμίσουμε πρόσφατο κείμενό μας στη Freepen.gr όπου αναδεικνύαμε τον πραγματικό στόχο των ΗΠΑ οι οποίοι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν την επιχείρηση της Μοσούλης για να φυγαδεύσουν τους ισλαμιστές προς το Ντέιρ Εζόρ ώστε να πλήξουν το συριακό στρατό και να εξυπηρετήσουν τα σχέδια διαμελισμού της Συρίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Abdolhadi σημειώνει πως οι Ιρακινοί βασίζονται μόνο στον στρατό τους, την ομοσπονδιακή τους αστυνομία, τις δυνάμεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της Hashd al-Sha'abi (πολιτοφυλακές) τις οποίες οι ιρακινές οικογένειες καλωσορίζουν σε διάφορες περιοχές και διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της ISIL προς τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ενισχυτικά σε αυτό, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο Fars, το κέντρο διοίκησης των ιρακινών εθελοντικών δυνάμεων περιέγραψε το ρόλο των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του συνασπισμού στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης ως ασήμαντο και συμπληρώνοντας πως ιστορίες περί κινήσεων στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη μάχη είναι προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης για την Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, τοπικές πηγές στην επαρχία της Νινευή μεταδίδουν ότι η ολομέτωπη συνεργασία των κατοίκων της Μοσούλης με τα ιρακινά στρατεύματα έχει οδηγήσει σε ταχεία προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων προς την πόλη καθώς όπως είδαμε νωρίτερα σήμερα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισήλθαν από τα ανατολικά.

Αμφιβάλλει ακόμη κανείς ως προς το τι και γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος και ποιος βρίσκεται από πίσω;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail