«Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Λέσβο» - Τσίπρας: δε θα σας ακολουθήσουμε!

Φωτογραφία αποβατικής άσκησης των ΤΕΔ
Του Στρατή Μαζίδη

Ζούμε κρίσιμες στιγμές αλλά δεν ανταποκρινόμαστε στο ραντεβού με την ιστορία. Την ώρα που σειρά σοβαρών αναλυτών με επιχειρήματα και δεδομένα εξηγούν γιατί οι αναφορές Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάνης και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μόνο για εσωτερική κατανάλωση δεν είναι, προσβλέποντας σε ένα νέο καθεστώς στο αρχιπέλαγος αλλά και το ζήτημα της ΑΟΖ, η κυβέρνησει περί άλλων τυρβάζει.

Τι έλεγαν χθες τα ρεπορτάζ των κύκλων του Μαξίμου; Πως στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ εκτιμήθηκε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν ήταν για εσωτερική κατανάλωση.

Πολύ ωραία. Κλείσαμε το θέμα, ήταν και Παρασκευή μεσημέρι, πάμε για Σαββατοκύριακο τώρα.

Το ότι απέναντι μας έχουν έναν επικίνδυνο άνθρωπο, ο οποίος ήδη διεξάγει πολεμική επιχείρηση εκτός συνόρων στη βόρεια Συρία ενώ πριν λίγους μήνες ο τουρκικός στρατός είχε εισβάλει και στο βόρειο Ιράκ, δεν αξιολογείται.

Ούτε λαμβάνεται υπόψη η ιστορική πορεία των σχέσεών μας με την Τουρκία.

Και τι λέει ο πρωθυπουργός; 

Αναφέρθηκε μήπως στο ότι όπως γράψαμε στη Freepen.gr αν φωνάξεις από τα νησιά ακούγεσαι στα μικρασιατικά παράλια; Του θύμισε ότι όλη η Μικρασία είναι γεμάτη αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιές, μοναστήρια και πως στα χώματά της αναπαύονται οι πατέρες μας; Μήπως του είπε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν νίκη της Τουρκίας αφού πήρε δίχως τουφεκιά την ανατολική Θράκη και έβαλε τις βάσεις να αρπάξει Ιμβρο και Τένεδο; Έκανε λόγο για τις σφαγές;

Όχι!

Είπε απλά πως "δε θα σας ακολουθήσουμε"...

Κι αν αύριο πει κάτι άλλο ο Ερντογάν; Ή αν κάνει κάτι άλλο; Δε θα τον ακολουθήσουμε;

Αν πχ δούμε μια μέρα πως «Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Λέσβο» τι θα κάνουμε; Εξ ου και ο προκλητικός τίτλος του παρόντος σχολιασμού, γιατί ακριβώς θέλει να προκαλέσει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε αν αυτή η διαχρονική τακτική του "δε θα σας ακολουθήσουμε" είναι η ορθή.

Βέβαια Τούρκοι κομάντος δε χρειάζεται να αποβιβαστούν. Ο Ερντογάν έχει ήδη πολλές χιλιάδες μουσουλμανικού στρατού στα νησιά, έτοιμου με ένα sms να εξεγερθεί... Κι όπως φάνηκε στις μέχρι τώρα πρόβες, ούτε εκεί τον ακολουθούμε.

Το μόνο ζήτημα για τον Τσίπρα είναι αν θα (που)λυθεί το Κυπριακό για να φορέσει τη γραβάτα που του δώρισε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail