Παιδομάζωμα, ξεσπιτωμός κι αλλαγή πληθυσμού στο Ντέιρ Εζόρ για τη Μοσούλη - Πρέπει να βομβαρδιστούν ΤΩΡΑ οι οδικοί άξονες που συνδέουν Συρία-Ιράκ

Στρατής Μαζίδης

Ένα "ύποπτο" παιχνίδι τακτικής φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ισλαμικό Κράτος αφού μετακινεί δυνάμεις από και προς το Ιράκ.

Συγκεκριμένα άνδρες της ISIL, ειδικά εκείνοι κάτω από τις διαταγές του διαβόητου Emad al-Kamouleh, συνέλαβαν τουλάχιστον 200 νέους άνδρες στο Deir Ezzur και τους έστειλαν στο Ιράκ με τελικό προορισμό το πεδίο της μάχης της Μοσούλης.

Εν τω μεταξύ, αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη ότι η ISIL έχει αρχίσει την κατάσχεση σπιτιών από εκατοντάδες των κατοίκων στην πόλη της Ντέιρ Εζόρ για να φιλοξενήσουν τους τρομοκράτες που φεύγουν από τη Μοσούλη στο Ιράκ.

Είναι παράδοξο το γεγονός από τη μια πλευρά να διαφεύγουν ισλαμιστές από τη Μοσούλη με σκοπό το Ντέιρ Εζόρ και από την άλλη να συλλαμβάνονται άμαχοι, εγκλωβισμένοι και να αποστέλλονται στη Μοσούλη για να πολεμήσουν;

Όχι δεν είναι.

Είναι πασιφανές πως ήρθε η ώρα η ISIL να περάσει στο επόμενο βήμα του σχεδίου που δεν είναι άλλο από το να παραδώσει τη Μοσούλη και να μετακομίσει στο Ντέιρ Εζορ. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Λαβρόφ σε διεθνή ΜΜΕ που αναρτήθηκαν στη Freepen.gr ότι «θα ήθελε να πιστέψει πως η Μοσούλη δεν περικυκλώθηκε εν όλω λόγω δυσκολιών και όχι άλλων λόγων».

Οι ΗΠΑ επιζητούν την ενδυνάμωση της παρουσίας της οργάνωση στο Ντέιρ Εζορ όπου ο Συριακός Στρατός ανθίσταται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία στην ανατολική αυτή επαρχία στέκεται τροχοπέδη στα σχέδια του κατακερματισμού της Συρίας.

Στα πλαίσια αυτά μετακινεί δυνάμεις στην πόλη, κατάσχει τα σπίτια των κατοίκων και αυτούς τους στέλνει στη Μοσούλη για να πεθάνουν.

Η Μοσούλη ως βασικό προπύργιο και η όλη ιρακινή παρουσία της ISIL δεν είναι τίποτε άλλο από μια χρυσή εφεδρειά και δεξαμενή δυνάμεων.

Επιπλέον συνελήφθησαν άνδρες διάφορων ισλαμιστικών ομάδων της περιοχής (Kata'eb al-Hor, Fatah al-Sham Front [al-Nusra Front] και Ahrar al-Sham) οι οποίοι εστάλησαν κι αυτοί για...εκκαθάριση στη Μοσούλη.

Συν τοις άλλοις ο Abu Balal Mesri, μέλος της οργάνωσης έφτασε στη Ράκκα ζητώντας να σταλούν στη Μοσούλη, όπλα και μαχητές. Άραγε με τον όρο μαχητές να αναφέρεται και αυτός σε παιδομάζωμα;

Το γεγονός πως πάνω από 100 τζιχαντιστές και κορυφαίοι διοικητές της ISIL έφτασαν στο Ντέιρ Εζό από τη Μοσούλη δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών.

Το αμερικανικό σχέδιο μπορεί να ανατραπεί ή έστω να ανασχεθεί δραστικά μόνο με ένα τρόπο στην πράξη, την καταστροφή των οδικών αξόνων που οδηγούν από το Ιράκ στο Ντέιρ Εζορ. Πριν να είναι αργά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail