Τοπικότητα εναντίον παγκοσμιοποίησης

Όπως ο προηγούμενος αιώνας ήταν ο αιώνας της διαμάχης ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά εντός των εθνικών κρατών, ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη συμμαχία των διάφορων οπαδών της τοπικότητας και των παγκοσμιοποιητών κάθε απόχρωσης και τάσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Καλούμαστε λοιπόν όλοι να απαντήσουμε στο ερώτημα και αναγκαστικά να ενταχθούμε ανάλογα στην αντιπαράθεση που ήδη έχει αρχίσει:

«Θέλουμε μια ολοκληρωτική απάνθρωπη παγκοσμιοποίηση ή μια δημοκρατική ανθρώπινη τοπικότητα;»

ΥΓ. Η τοπικότητα ή τοπικοποίηση σίγουρα θα λάβει πολλές μορφές και αποχρώσεις, από ένα ολόκληρο εθνικό κράτος μέχρι ένα απλό Δήμο. Κακό αυτό φυσικά, γιατί θα πολυδιασπάσει το κίνημα. Αλλά έτσι κινείται πάντα η ανθρωπότητα. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Εκείνο που θα αντιπαραταθεί στην παγκοσμιοποίηση θα είναι το τοπικό επίπεδο.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...