Σοβαρή καταγγελία για ΚΕΤΘ Αυλώνα: αρουραίοι στα εστιατόρια, λιποθύμησε στρατιώτης που έπαψε να τρώει - "Λογικό να υπάρχουν ποντίκια"!

Αντιδράει το ΓΕΣ στις καταγγελίες συναδέλφων για την αισχροκέρδεια στο ΚΕΤΘ Αυλώνα
Πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων στο ΚΕΤΘ Αυλώνας πήρε το ΓΕΣ με την επίσκεψη Υποστράτηγου λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων.

Για να φτάσουμε όμως εκεί απαιτήθηκαν 5 επιστολές καταγγελιών φαντάρων, μια εξόρμηση στο ΚΕΤΘ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, συστηματικές πιέσεις στο ΓΕΣ που αρχικά απάντησε με αοριστίες και υπεκφυγές! 

Συγκεκριμένα, αφού η διοίκηση του ΚΕΤΘ χώρισε τους 1650 νεοσύλλεκτους ανά 200 φαντάρους, ο Υποστράτηγος τους μίλησε και τους έδωσε τον λόγο σε όποιον επιθυμεί να αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, έχοντας ως στόχο να διερευνήσει τις καταγγελίες που με επανειλημμένες καταγγελίες είχε επισημάνει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Εκεί λοιπόν οι συνάδελφοι εκδήλωσαν την δυσαρέσκεια τους για τις συνθήκες υγιεινής, τα λεφτά που υποχρεώθηκαν να δώσουν για τα σήματα καθώς και για τις συνθήκες στα εστιατόρια του κέντρου όπου (όπως είχε αναρτηθεί και σε πρόσφατη καταγγελία) κυκλοφορούν αρουραίοι.

Ο απεσταλμένος Υποστράτηγος του ΓΕΣ διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα θα εξαλειφθούν από την επόμενη ΕΣΣΟ, όμως οι απαντήσεις τού στο ζήτημα των ποντικών και των στρατιωτών που πλήρωσαν για πράγματα που πρέπει να δίνονται δωρεάν, προβληματίζει ιδιαίτερα.

Δεν είναι σοβαρή απάντηση ότι σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του ΚΕΤΘ Αυλώνας «είναι λογικό να υπάρχουν ποντίκια», από ανθρώπους που διακρίνονται για την μόρφωση και το ρόλο τους στον ελληνικό στρατό, από στελέχη που έρχονται για να επιλύσουν προβλήματα και όχι να τα διαιωνίσουν.

Να προσθέσουμε εδώ ότι η κατάσταση στα μαγειρεία από άποψη υγιεινής είναι τραγική.
Συνάδελφος που έκανε υπηρεσία στα μαγειρεία, μόλις είδε την κατάσταση και τους αρουραίους, σταμάτησε να τρώει φαγητό και τρεφόταν μόνο με φρούτα, μέχρι που λιποθύμησε στην τελετή ορκωμοσίας!

Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην επιστρέφονται τα χρήματα των συναδέλφων που παράνομα τους υποχρέωσαν τα καταβάλουν, μια άθλια μεθόδευση που εντοπίστηκε μόνο στο συγκεκριμένο ΚΕΝ.
Η λογική «να κρύψουμε κάτω από το χαλάκι ότι βλέπει η πεθερά» επιβεβαιώνει ότι καμιά τομή δεν έχει γίνει στον τρόπο που βλέπει τους "αναλώσιμους" φαντάρους ο στρατός.

Για αυτό τον λόγο συνεχίζουμε τη διεκδίκηση στις μονάδες, αλλά και στις επόμενες σειρές.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να βάλουμε κάποια ερωτήματα:

Η καλυτέρευση των συνθηκών σε αυτήν την σειρά που παρατηρήθηκε στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, αλλά και σε άλλα κέντρα εκπαίδευσης, είναι αποτέλεσμα υποταγής, συνδιαλλαγής, είναι κατόρθωμα όσων έγλυψαν και χάθηκαν σε προνομιούχες θέσεις;

Θα μπορούσαν να το καταφέρουν ποτέ οι γονείς φέρνοντας καθαριστικά και σφουγγαρίστρες όπως έκανε (σκεπτόμενη το παιδί της) η μητέρα στο επισκεπτήριο του ΚΕΤΘ;

Θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει αυτές τις βελτιώσεις το βύσμα ή ίσως ή λογική δεν μιλάω και άστο να περάσει;

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και σε συνθήκες έλλειψης των αγώνων στην κοινωνία, οι κατακτήσεις στον στρατό αυξάνονται συνεχώς. Και είναι αποτέλεσμα της πάλης των φαντάρων, της αμφισβήτησης της αυθαιρεσίας και των άσχημων συνθηκών, της μαχητικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Είναι αποτέλεσμα των επιστολών καταγγελιών και της συντριβής των στεγανών που θέλει να επιβάλλει ο Στρατός στην χακί καθημερινότητα.

Δεν Ψαρώνουμε λοιπόν συνάδελφοι. Μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ συνεχίζουμε.

Καλή και αγωνιστική θητεία και στις μονάδες.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...