Η Ρωσία δεν κάνει πίσω: Θα συνεχίσουμε να εξολοθρεύουμε τους τζιχαντιστές στη Συρία

Η Ρωσία δεν κάνει πίσω, μετά τις χωρίς αποτέλεσμα συνομιλίες στη Λωζάνη και ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να εξολοθρεύει τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση του Σαββάτου που ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτευχθεί άρση του αδιεξόδου, οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες στη Λωζάνη συμφώνησαν ότι οι Σύροι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και πως η χώρα πρέπει να διατηρήσει την ακεραιότητά της και τον κοσμικό της χαρακτήρα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως, για να έχει επιτυχία η συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-Ρωσίας και να διευκολυνθεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, η μετριοπαθής αντιπολίτευση της Συρίας πρέπει να διαχωριστεί από το Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, προηγουμένως γνωστό ως Μέτωπο Νούσρα, και από άλλες «τρομοκρατικές ομάδες» που συνδέονται με αυτό και την Αλ Κάιντα.

«Την ίδια στιγμή, πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Νούσρα θα συνεχιστούν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι συνομιλίες του Σαββάτου, τις οποίες συγκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην ελβετική πόλη, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για μια κοινή στρατηγική με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, που έχει μπει στον έκτο χρόνο.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 3:41 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.