Υπάρχει σχέδιο! Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Υπάρχει ζήτημα κυριότητας με νησίδες στο Αιγαίο

Freepen.gr - Τίποτε δε γίνεται τυχαία στη γειτονική Τουρκία όσον αφορά ακόμη και το παραμικρό που ειπώνεται για την Ελλάδα.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ελληνικότητα των νησιών καθώς επίσης και όσα δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταβίβαση κυριαρχίας νησιών και νησίδων μετά το 2003, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση όπου θέτει ξεκάθαρα θέμα κυριότητας για  νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα». 

Επιπρόσθετα διαψεύδει τους ισχυρισμούς Κιλιτσντάρογλου σημειώνοντας ότι  «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.