Ανθρωπιστικά ναζίδια

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Ώρες ώρες δεν ξέρεις ποιον να φτύσεις… Αυτούς που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες και αγνοούν την ύπαρξη Ζωροαστρών Γιεζίντι, αυτούς που έσφαξε το ισλαμικό κράτος και πούλησε τα παιδιά και τις γυναίκες τους για σκλάβους, καθώς και χριστιανών, που παρά τις φαντασιώσεις που δημοσιεύτηκαν υπάρχουν, και υπάρχουν και στην Ελλάδα ή τους ανθρωπιστές που θεωρούν πρόσφυγες και παράνομους οικονομικούς μετανάστες ενιαίο συμπαγές πράγμα και καυχιούνται γι αυτό. 

Όχι ρε ναζίδια, οι Έλληνες που έφυγαν μετά τον εμφύλιο, που υποβοηθήθηκε από τους ιμπεριαλιστές, δεν ήταν πρόσφυγες έστω και αν έφευγαν από ερείπια που έγιναν με τη συνδρομή των ξένων νταβατζήδων, έστω και ήταν έτοιμοι να ρισκάρουν τα πάντα για μια ευκαιρία. 

Δεν ήταν ρε ανθρωπιστές ίδιοι με τους πρόσφυγες του 22 που έτσι και έμεναν παραπάνω θα τους σκότωναν. Δεν είναι ίδιοι οι πραγματικοί πρόσφυγες ούτε με τους Έλληνες πρόσφυγες του 22 που επέστρεφαν αναγκαστικά στην αρχαία μητρόπολη, ούτε με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους. 

Οι πρόσφυγες του 22 έχασαν το οικόπεδο τους, το σπίτι τους ρε, και όχι ένα ντουβάρι, αλλά την γη που γεννήθηκαν αυτοί, οι πατεράδες τους, οι παππούδες τους, την ψυχή τους έχασαν και όχι με δική τους ευθύνη. 

Δεν ξεχνάει ο άνθρωπος την γη του ρε ιδεοληπτικοί ή πουλημένοι ανθρωπιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των Αρμενίων έφυγε για να πάει στην Σοβιετική Αρμενία μετά τον β παγκόσμιο. Δεν ξεχνάει ρε ο άνθρωπος την γη που γεννήθηκε, την γη απ όπου προέρχεται ή την γη που είναι κοντά σε αυτή, έστω και αν το μόνο που του έχει μείνει είναι οι ιστορίες του παππού και της γιαγιάς. Αυτό εύχεστε για τους πραγματικούς πρόσφυγες, για να το χαρτζιλίκι ή την ιδεοληψία σας; 

Κρυμμένοι πίσω από το σύνθημα φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, ίδιο και απαράλλαχτο από το 50, ούτε μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε την ιστορία της Συρίας, του Ιράκ, τους λαούς που εγκλωβίστηκαν σε τεχνητά σύνορα των διεθνών νταβατζήδων μετά τον πρώτο παγκόσμιο. 

Από την μια ψευτοπατριώτες που θαυμάζουν τον Αραβικό φασισμό του Μπάαθ, που πέρα από την παραβίαση κάθε βασικής ελευθερίας μετέτρεψε τους γηγενείς λαούς σε ενιαίο συμπαγές ‘‘πράγμα’’ από την άλλη εσείς, θα έγραφα, αλλά δεν έχετε διαφορά. 

Εικόνα, προπαγάνδα, ποιος να ενδιαφερθεί για τους ανθρώπους, για την αλήθεια. 

Ποιόν να φτύσεις, την ανθρωπότητα μάλλον που δεν μαθαίνει και γι αυτό ξαναπαθαίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail