Ποιος Ελληνας δε χρωστάει στα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Στο ένα έκτο περίπου του ΑΕΠ της χώρας ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Συνολικά ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 δισ. ευρώ διαχειρίζεται τα Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το ΙΚΑ, που έχει μεταβιβάσει στο ΚΕΑΟ μόλις το 26% των οφειλετών του με συνολικά χρέη της τάξεως των 8,9 δισ. ευρώ, εκτιμά ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ.
Αντίστοιχα, ο ΟΑΕΕ από τα 11 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει μεταβιβάσει στο ΚΕΑΟ 4,19 δισ. ευρώ που προέρχονται κυρίως από ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές από 5.000 έως 15.000 ευρώ, καθώς και οφειλές από 40.000 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ, οι οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ έκαστος που έχουν μεταβιβαστεί στο Κέντρο, ανέρχονται πλέον σε 316.855 και το συνολικό ποσό των χρεών διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 16,92 δισ. ευρώ.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία όσων είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και πλέον δεν εξυπηρετούν τις δόσεις τους.

Αναλυτικά, από τους συνολικά 75.551 οφειλέτες που είχαν ενταχθεί, εκτός ρύθμισης έχει βρεθεί το 50%, δηλαδή 37.851. Κάποιοι από αυτούς και συγκεκριμένα 4.326 έχουν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...