Το ΝΑΤΟ παρατείνει τις επιχειρήσεις του στο Αιγαίο παρά την απροθυμία της Τουρκίας

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...
Του Son Ofeon

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν ότι οι επιχειρήσεις της συμμαχίας στο Αιγαίο θα πρέπει να παραταθούν και ότι μια νέα επιχείρηση θα πρέπει να αρχίσει εντός δύο εβδομάδων στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg , σύμφωνα με δημοσίευμα του Βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων (BTA), μετά το τέλος της διήμερης υπουργικής συνάντησης στις Bρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση του Αιγαίου, που διεξάγεται για τον περιορισμό της μετάβασης παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, έχει αποδείξει την πολιτική και την πρακτική χρησιμότητα της . Από πρακτική άποψη, μια σημαντική μείωση των παράνομων θαλάσσιων διελεύσεων έχει καταγραφεί, ενώ, από πολιτική άποψη, ο διάλογος μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας έχει ενισχυθεί.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Fikri Işık ζήτησε να τερματιστεί η επιχείρηση , ανέφερε το Reuters, που το επικαλείται το BTA.

Ο κος Işık δήλωσε ότι η δραστική μείωση του αριθμού των προσφύγων, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα, δείχνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη τα στρατιωτικά πλοία να περιπολούν τα τουρκικά παράλια.

ΠΗΓΗ http://www.novinite.com/articles/17...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η είδηση, που δημοσιεύθηκε παραμονές της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είναι συμβολικά επίκαιρη.

Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί άμυνας της συμμαχίας αποφάσισαν την παράταση των ναυτικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.

Η αναφορά για έναρξη "νέας επιχείρησης μετά από δύο βδομάδες", σημαίνει ότι ο στόχος της νέας επιχείρησης ίσως να είναι ευρύτερος και να μην περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Αν το χρονοδιάγραμμα της νέας επιχείρησης συνδυασθεί με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15.11.2016 , η “σύμπτωση” αυτή δείχνει ότι η παρουσία του Νατοικού στόλου στο Αιγαίο ίσως να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ενισχυμένης παρουσίας του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο και όχι στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Η Τουρκία κατά περίεργο τρόπο αντιδρά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, αναφέροντας ότι οι ροές των λαθρομεταναστών έχουν περιορισθεί.

Δεν έχει αντιληφθεί ή δεν γνωρίζει τα ευρύτερα σχέδια της συμμαχίας στην περιοχή του Αιγαίου;

Η Τουρκία ίσως να φοβάται ένα καινούργιο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν και να θεωρεί ότι η παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ έχει κρυφό στόχο να το ενισχύσει, όταν ξεσπάσει “αυθόρμητα” στο κοντινό μέλλον.

Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν δίκιο αυτή την φορά.

Οι δυτικοί δεν έχουν χωνέψει ακόμα ότι το προηγούμενο πραξικόπημα (τους) απέτυχε...
Η προσέγγιση των οικονομικών συμφερόντων Τουρκίας και Ρωσίας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία του αγωγού αερίου Turkish Stream, ανησυχεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ρευστή, μετά τα οδυνηρά οικονομικά μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης εναντίον μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού πληθυσμού.

Ο κος Τσίπρας γιόρτασε την επέτειο του ΟΧΙ στον Αγιο Ευστράτιο, ίσως γιατί δεν ήθελε να βρεθεί μπροστά σε κάποια πολυπληθή εκδήλωση διαμαρτυρίας από τον Ελληνικό λαό.

Το παρ’ ολίγον πάθημα του στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου το καλοκαίρι ίσως να τον συνέτισε.

Γνωρίζουν ότι οι ημέρες τους στην εξουσία είναι λιγοστές, αλλά δεν θέλουν να φαντασθούν με ποιό τρόπο θα καταρρεύσει η κυβέρνηση τους...

Οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν λόγω μίας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα το Αιγαίο να γίνει μία αφύλακτη θάλασσα.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για αύξηση της παρουσίας του στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία και στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης δείχνουν ότι ετοιμάζεται μία παγκόσμια σύρραξη εναντίον της Ρωσίας.

Η προετοιμασία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υλοποιηθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και από τις πρωτοβουλίες του κου Πούτιν.

Αν στις ΗΠΑ εκλεγεί πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον , η σύγκρουση στην Ευρώπη είναι βέβαιη.
Αν αντίθετα εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, θα υπάρξει πρόβλημα για τον Ερντογάν, την Τουρκία και την Μέση Ανατολή γενικότερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απαιτήσει η Τουρκία να ενεργεί στο μέλλον ως πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ.
Αυτή η απαίτηση δεν είναι συμβατή με την πολιτική και το όραμα του Ερντογάν, που φαντασιώνεται την Τουρκία ως περιφερειακή μουσουλμανική δύναμη.

Θα υπάρξουν αντιδράσεις της Τουρκίας στις κινήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στο βαθμό, που αυτές θα προβλέπουν την δημιουργία ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους στη περιοχή, ακόμα και αν αυτό δεν περιλαμβάνει τουρκικά εδάφη.

Τα ευρύτερα συμμαχικά σχέδια σε περίπτωση σύρραξης με τη Ρωσία περιλαμβάνουν παρεμπόδιση του ρωσικού στόλου από επιχειρήσεις στη Μεσόγειο.

Αν η Τουρκία δεν κλείσει τα στενά στους ρώσους, τα Ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα η Λήμνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις για τις επιχειρήσεις τους.

Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί την παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών στα ελληνικά νησιά για λόγους ασφαλείας.

Η Ελληνική κυβέρνηση υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τις βαθύτερες επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και προσπαθεί να του αναθέσει την αποστολή υπεράσπισης των Ελληνικών νησιών από “οποιοδήποτε” εισβολέα, συμπεριλαμβάνοντας και τους Τούρκους.

Οι αφελείς όλων των πλευρών δεν καταλαβαίνουν ότι η επανάληψη της ιστορίας έχει κάποια όρια στη σημερινή εποχή.

Η δημιουργία προγεφυρωμάτων στη Μακεδονία για αντιμετώπιση κινδύνου προερχόμενου από την Κεντρική Ευρώπη δεν θα έχει μέλλον, αν η Τουρκία βρεθεί σε συμμαχία με τον επιτιθέμενο ή είναι ανίσχυρη να υπερασπισθεί τα ανατολικά ή τα νότια σύνορα της.

Η χρήση των πυρηνικών όπλων σε οποιαδήποτε σύρραξη θα φέρει τον κίνδυνο μέσα στις χώρες του ΝΑΤΟ, χωρίς να χρειασθεί προγενέστερη χερσαία εισβολή.

Η πολιτική της έντασης με τη Ρωσία στη Βαλτική και στην Πολωνία δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα , όταν η χερσαία παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι 4000 άνδρες έναντι 30000 ρώσων αντιπάλων τους.

ΠΗΓΗhttp://dailycaller.com/2016/05/04/r...

Τα οποιαδήποτε σχέδια για σύρραξη στη περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν θα μπορέσουν να περιλάβουν την Ελλάδα στους αντιμαχόμενους.

Κανένα Ελληνικό πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό και να τον μπλέξει σε ένοπλη σύγκρουση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία.
Αυτή την φορά θα είμαστε ουδέτεροι.

Θα τους αφήσουμε να αυτοκαταστραφούν, αν έτσι επιθυμούν.
Όσο για την Ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να προσέχει ποιούς προσκαλεί να την επισκεφθούν μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Πολύ περισσότερο, αφού δεν γνωρίζει σήμερα με ασφάλεια το αποτέλεσμα τους, ούτε τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια και να κάνει τα γεγονότα να τρέχουν με ταχύτητα...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...