Η Αγκυρα στήνει θερμό επεισόδιο - Τούρκοι συνέλαβαν έξι Ελληνες ψαράδες στη Χίο - Τους πέρασαν για "δουλέμπορους"

Freepen.gr - Νέο περιστατικό στα ταραγμένα νερά του Αιγαίου καθώς χθες η τουρκική ακτοφυλακή συνέλαβε ανοικτά της Χίου κοντά στη νησίδα Πάσπαργο, έξι Ελληνες ψαράδες, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος «ΜΙΑ».

Σύμφωνα με τον «Πολίτη της Χίου», πρόκειται για πέντε Ελληνες και έναν Ελληνοαμερικανό, στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο σκάφος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ζητήθηκαν οι ταυτότητές τους αλλά μόνο δύο τις είχαν μαζί τους.

Κατά τον έλεγχο που τους έγινε από την τουρκική Ακτοφυλακή, τους ζητήθηκαν οι ταυτότητές τους, αλλά μόνο οι δύο από τους τέσσερις τις είχαν μαζί τους.

Αυτό είχε ως συνέπεια τη σύλληψή τους. Οι έξι οδηγήθηκαν στο Τσεσμέ και κατόπιν στο Τμήμα Αλλοδαπών της Σμύρνης, κρίνοντας πως οι πέντε επιβαίνοντες ήταν μετανάστες και ο ιδιοκτήτης του σκάφους δουλέμπορος!

Ήταν τέτοια η προκλητικότητα της τουρκικής ακτοφυλακής ώστε κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ!

Τελικά το συμβάν έληξε χθες το απόγευμα όταν η σύζυγός του ενός, έστειλε τις ταυτότητές τους στην Τουρκία. Οι συλληφθέντες επέστρεψαν στο Τσεσμέ και ακολούθως στη Χίο.

Η Τουρκία με καθημερινές πλέον προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα δείχνει να προσπαθεί να παρασύρει την Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο και τετελεσμένα γεγονότα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail