Ο ΟΗΕ τρέχει να σώσει την Αλ Κάιντα στο Χαλέπι - Μπασάρ και Λιοντάρια μην αφήνετε κανένα φασίστα να φύγει ζωντανός

Στρατής Μαζίδης

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στη μάχη για την απελευθέρωση ολόκληρου του Χαλεπίου.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Συριακό, Staffan de Mistura προσφέρθηκε να συνοδεύσει τους ισλαμιστές της Jabhat Fatah al Sham (ευρύτερα γνωστής ως Nusra Front, ή Jabhat al-Nusra και παρακλάδι της Αλ Κάιντα) αν αποφασίσουν να εκκενώσουν το Χαλέπι και να κατευθυνθούν στο Ιντλέμπ ή κάπου αλλού.

Το παράδοξο είναι πως η Ρωσία υποστηρίζει την "ευγενή προσφορά" του Mistura. Άραγε να πρόκειται για αντιπερισπασμό; Να την στηρίζει για να την κάψει; 

Το προσωπικό του ΟΗΕ έχει φτάσει στην περιοχή του Bustan Qasr όπου βρίσκονται ήδη λεωφορεία για να μεταφέρουν ισλαμιστές.


Είναι απορίας άξιο πως θα αφήσουν αυτούς τους ανθρώπους (;) που έχουν αποκεφαλίσει αθώους, ακρωτηριάσει δήθεν ληστές, βιάσει κόρες και μητέρες, πλήξει με ρουκέτες νοσοκομεία και σχολεία να φύγουν ζωντανοί από το Χαλέπι.

Ίσως να έχουν σχέδιο να τους συγκεντρώσουν όλους στο Ιντλέμπ και να τους αποδεκατίσουν εκεί.

Ωστόσο το Χαλέπι εξελίσσεται σε νέο Στάλινγκραντ όπου οι αμυνόμενοι θριαμβεύουν ξανά σε βάρος των εισβολέων.

Ο φασισμός, η φρικαλεότητα και οι εγκληματίες πολέμου δεν πρέπει να αφεθούν να φύγουν από το Χαλέπι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail