Μοσούλη: Τελευταία στιγμή γλίτωσε τον θάνατο από βόμβα ο Μπαγκντάντι

Την τελευταία στιγμή γλίτωσε τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή ο ηγέτης του «χαλιφάτου» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μέσα στη Μοσούλη, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών Αρχών ασφαλείας που αναμεταδίδει το Sputnik.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρισκόταν σε συνάντηση με άλλους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσής του και διέφυγε από τον θάνατο την τελευταία στιγμή, όταν αποχώρησε από το σημείο που λίγο μετά βομβαρδίστηκε.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι κινήσεις του Μπαγκντάντι είναι γνωστές μόνο στον εσωτερικό του κύκλο, που σημαίνει ότι εάν κάποιος τον «κάρφωσε» τότε είναι μεταξύ των εμπίστων του.

Το χτύπημα έγινε το βράδυ, μόλις ξεκίνησε η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Τις προηγούμενες ημέρες ιρακινά Μέσα είχαν μεταδώσει ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είχε εγκαταλείψει τη Μοσούλη και είχε μεταβεί στη Ράκα της Συρίας.

Εάν ο αρχιτρομοκράτης παραμένει στη Μοσούλη αυτό σημαίνει ότι ένας πιθανός θάνατός θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Πριν περάσει στον έλεγχο των τζιχαντιστών η Μοσούλη είχε περίπου 2 εκ. κατοίκους. Σήμερα παραμένουν σε αυτήν 1,3 εκ. άνθρωποι. Οι υπόλοιποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ασσύριοι και Αρμένιοι χριστιανοί ή Κούρδοι την εγκατέλειψαν και κατέφυγαν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε στη 01.30 ξημερώματα της Δευτέρας την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρισης για την απελευθέρωση της Μοσούλης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 2:57 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.