Αφορολόγητο ΤΕΛΟΣ!

Του Στρατή Μαζίδη

Πάει αρκετός καιρός από όταν σημειώναμε μέσα από το βήμα της Freepen.gr ότι το αφορολόγητο οδεύει προς το τέλος του.

Θυμηθείτε με πόσο αφορολόγητο όριο μπήκαμε στην κρίση. Ήταν € 12.000,00 για μισθωτούς και επαγγελματίες.

Το όριο αυτό έχει υποχωρήσει πλέον γύρω στις € 9.000,00 για μισθωτούς / συνταξιούχους ενώ οι επαγγελματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Με άλλα λόγια το αφορολόγητο μειώθηκε κατά 25% για τους μεν και εκμηδενίστηκε για τους δε.

Σήμερα η συζήτηση γίνεται για νέα μείωσή του στα € 5.000,00 που σημαίνει πως τώρα η δαγκάνα θα μαγκώσει και όσους μέχρι τώρα είχαν "γλυτώσει". Θα γυρίσει ο τροχός, θα πληρώσει κι ο φτωχός ενώ παράλληλα θα φορτωθεί ακόμη περισσότερο το κάρο των βασικών υποζυγίων της όποιας μεσαίας τάξης.

Το αφορολόγητο οδεύει προς πλήρη κατάργηση και όλα αυτά με κυβέρνηση αριστεράς.

Η κατάργηση του αφορολογήτου γενικά δεν είναι κακή ιδέα υπό το πρίσμα ότι δε θα φορολογούνται τα έξοδα. Η ύπαρξη του αφορολογήτου θα μπορούσαμε να πούμε πως μέχρι σήμερα δε διασφάλιζε ουσιαστικά τίποτε περισσότερο από το να μην πληρώσει κανείς φόρους για χρήματα που ναι μεν εισέπραξε αλλά δεν του απέμειναν.

Ίσως το δικαιότερο σύστημα να ήταν ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ και ό,τι απομένει με 10% φόρο.

Ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε πως σκοπός των δανειστών και των εντολοδόχων τους δεν υπήρξε ποτέ η Δικαιοσύνη αλλά να στάξει αίμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail