Βατερλό για το ανίκανο κράτος με το ελληνικό σχολείο του Μονάχου

Το γνωμικό που θέλει μια φυλακή να ανοίγει εκεί που κλείνει ένα σχολείο φαίνεται ότι αγνόησαν πλήρως οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι εδώ και μήνες παρακολουθούν άπραγοι να «σέρνεται» η υπόθεση του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου. Την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο της βαυαρικής πρωτεύουσας, με ψήφους 78 υπέρ και 2 κατά, έβαλε «ταφόπλακα» στο όνειρο εκατοντάδων ομογενών για ανέγερση ενός σχολείου που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των περίπου 800 μαθητών ελληνικής καταγωγής. Στην κρίσιμη ψηφοφορία αποφασίστηκε όχι απλά η διακοπή των εργασιών (αυτό θεωρείται τετελεσμένο γεγονός ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να φανεί συνεπής σε ακόμα μία προθεσμία για καταβολή νέας πρότασης), αλλά η κατεδάφιση και όποιου τμήματος του κτιρίου έχει ανεγερθεί έως σήμερα!

Ποια όμως είναι η οδύσσεια του σχολείου που θα προσέφερε παιδεία στα εκατοντάδες Ελληνόπουλα του Μονάχου; Το 2001 η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου -νυν Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου- συνήψε με τον δήμο Μονάχου σύμβαση αγοραπωλησίας για ένα εκτός σχεδίου οικόπεδο -επί της οδού Hachinger-Bach-Strasse 14a- αντί τιμήματος 2.500.000 ευρώ. Η μεταβίβαση του οικοπέδου στο Ελληνικό Δημόσιο εξασφαλίστηκε υπό την προϋπόθεση ότι εντός τεσσάρων ετών από την έκδοση οικοδομικής αδείας θα ετίθετο σε πλήρη λειτουργία το σχολείο (δημοτικό και γυμνάσιο). Σε αντίθετη περίπτωση, προβλεπόταν η αναμεταβίβαση του οικοπέδου στον Δήμο Μονάχου, όπερ και εγένετο, καθώς για 15 χρόνια η ελληνική Πολιτεία δεν φρόντισε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αξιοποιήσει το ακίνητο.

«Ανίκανοι εκπρόσωποι όσων κυβέρνησαν από το 2001 μέχρι σήμερα, καταφέρατε με την προμελετημένη απόφασή σας να χάσουμε μετά από τόσες θυσίες, αγώνες και αγιασμούς με κορδέλες το όνειρό μας. Η Ελληνική Κοινότητα σας καταγγέλλει ανοιχτά στον ελληνικό λαό και καλεί την επίσης ανίκανη σημερινή κυβέρνηση, αν έχει το θάρρος, να αναλάβει να ξεσκεπάσει τους υπευθύνους για το αποτέλεσμα» σημειώνει σε οξύτατη ανακοίνωση της η Ελληνική Κοινότητα Μονάχου. Από την πλευρά τους οι τομεάρχες Παιδείας και Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, αντίστοιχα, σε κοινή δήλωση τους τόνισαν ότι κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις... αγρόν ηγόραζε».

Αγγ. Σκορδάς

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...