Ιρακινοί Παραστρατιωτικοί προς Τούρκους: «Θα φύγετε από το Ιράκ μέσα σε φέρετρα»

Οι σιίτες Ιρακινοί παραστρατιωτικοί πολιτοφύλακες προειδοποίησαν τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στο Ιράκ εδώ και ένα χρόνο και έχουν στρατοπεδεύσει στην πόλη Μπασίκα, κοντά στη Μοσούλη, να ξεκινήσουν την αποχώρησή τους από το ιρακινό έδαφος αλλιώς θα τους διώξουν εκείνοι, ζωντανούς ή νεκρούς.

Η σιιτική παράταξη Αλ Μπαντρ, διακήρυξε μέσα στο ιρακινό κοινοβούλιο ότι εάν η Τουρκία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ, οι Τούρκοι στρατιώτες θα γυρίσουν στην Τουρκία σε φέρετρα.

«Συμβουλεύουμε τον Τούρκο Πρόεδρο ότι εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματά του ζωντανούς, θα τους στείλουμε πίσω νεκρούς».

«Θα τους μάθουμε πώς να αποσύρονται», τόνισαν οι βουλευτές της Αλ Μπαντρ.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Τζαουάντ Αλ Τιλμπάουι, αξιωματούχου της παραστρατιωτικής σιιτικής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, σε ιρακινά Μέσα ότι «τα τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια της Μοσούλης θα είναι νομίμως στόχος των ενωμένων ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας», προσθέτοντας ότι «θα «κανονίσουμε» τα τουρκικά στρατεύματα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε και το Ισλαμικό Κράτος».

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:02 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.