Διαδηλώσεις στην Ελλάδα για το μπουρκίνι και την απαγόρευση του στη Γαλλία αλλά κουβέντα για το μαρτύριο της Asia Bibi

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός-Δρ Βαλκανικού Πολιτικού

Και για την Asia Bibi ποιος θα διαδηλώσει άραγε;

Η Asia καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία στο Πακιστάν, στην ουσία επειδή ήπιε από το ίδιο νερό με μουσουλμάνες συνάδερφους της. Οι γυναίκες θύμωσαν που τόλμησε να πιεί από το ίδιο νερό, διαφώνησαν μαζί της, και την κατηγόρησαν ότι πρόσβαλε τον Μωάμεθ. Η ίδια αρνείται ότι προσέβαλε τον Μωάμεθ. Το 2010 καταδικάστηκε σε θάνατο. Δυο πολιτικοί, ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνους που την υποστήριξαν και εναντιώθηκαν στους νόμους περί βλασφημίας, δολοφονήθηκαν. Η οικογένεια της αναγκάστηκε να κρυφτεί μετά τις απειλές θανάτου που δέχτηκε.

Οι σουνίτες Πακιστανοί από ποιον κινδυνεύουν στο Πακιστάν;

Αλήθεια οι αντιφασίστες -κατά τα λεγόμενα τους- Πακιστανοί που υπάρχουν στην Ελλάδα πότε κατήγγειλαν τους διωγμούς που υφίστανται οι μειονότητες στο Πακιστάν; διωγμούς που δεν σχετίζονται με απαγόρευση σε συγκεκριμένα μέρη αλλά με θανάτους. Κάποιοι δεν φτάνουν καν σε δίκη όταν κατηγορούνται για βλασφημία.

Η υποκρισία των ευαίσθητων φαίνεται από την αντίδραση τους μόνο σε ότι αφορά την Δύση, ποτέ σε ότι αφορά άλλους ιμπεριαλιστές όπως το Πακιστάν που κατέχει γη που δεν του ανήκει (το Βελουχιστάν) και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την συνεχιζόμενη τραγωδία στο Αφγανιστάν.

Κάτω οι καταπιεστές που απαγόρευσαν το Μπουρκίνι, ποιος ενδιαφέρεται για ανθρώπινες ζωές, όχι οι ανθρωπιστές πάντως.

Μακάρι η Asia να μην γίνει η πρώτη γυναίκα που θα εκτελεστεί για βλασφημία, και μπράβο σε όσους αγωνίζονται γι αυτήν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail