Το συντριπτικό ΟΧΙ του 98,32% των Ούγγρων δε χάνει την πραγματική του ισχύ - Όρμπαν: ψηφίσαμε Βουδαπέστη και όχι Βρυξέλλες

Freepen.gr - Μπορεί στο Δημοψήφισμα της Ουγγαρίας την ανακατανομή και τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ βάσει ποσοστώσεων να μην ξεπέρασε την απαραίτητη συμμετοχή ώστε να θεωρηθεί έγκυρο καθώς ψήφισαν σχεδόν 4 στους 10, ωστόσο σχεδόν το σύνολο όσων ψήφισαν, επέλεξαν το ΟΧΙ και την αντίθεση στις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Συγκεκριμένα το 98,32% ψήφισαν "όχι" και αυτό ως πολιτικό μήνυμα δε χάνει την ισχύ του.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σημείωσε μια μεγάλη νίκη και ήττα ταυτόχρονα.

Η νίκη του αντακλάται στο 98,32% που συγκέντρωσε το "Όχι" και η ήττα του στο γεγονός πως παρά την εκστρατεία και την κινητοποίηση του, τελικά η συμμετοχή δεν κατάφερε να ξεπεράσει το απαραίτητο 50%. Ωστόσο η νίκη του έχει μεγαλύτερη σημασία διότι αφορά περισσότερο το εσωτερικό ακροατήριο ενώ το θέμα της συμμετοχής αν και συνταγματικό, θα είχε σημαντική αξία στο διπλωματικό πεδίο.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε:

«Βρυξέλλες ή Βουδαπέστη, αυτό ήταν το ερώτημα, κι απαντήσαμε Βουδαπέστη. Αποφασίσαμε ότι το ζήτημα ανήκει στη δικαιοδοσία της Ουγγαρίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στην Ουγγαρία».

Επίσης σημείωσε ότι ο αριθμός όσων ψήφισαν είναι μεγαλύτερος από όσους είχαν εγκρίνει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενώ προτίθεται να δώσει νομική ισχύ στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προτείνοντας μια αναθεώρηση του Συντάγματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail