«Σκάνε» 8 στα 10 ρυθμισμένα δάνεια

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές τράπεζες, καθώς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου καταγράφουν αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξαιτίας της αδυναμίας, κυρίως των νοικοκυριών, να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι το 2016 θα κλείσει με νέα «κόκκινα» δάνεια 3 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα ήδη ρυθμισμένα στεγαστικά και καταναλωτικά.

Πηγές αναφέρουν ότι η τάση που καταγράφεται στις αποπληρωμές του Σεπτεμβρίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Κι αυτό διότι τον πρώτο μήνα οικονομικής δυσπραγίας, λόγω των αυξημένων φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων, ο αντίκτυπος στον τραπεζικό δανεισμό των φυσικών προσώπων ήταν άμεσος.

«Εάν δεν υπάρξει αναστροφή της οικονομίας από τις αρχές του 2017, τότε το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων θα φουντώσει έτι περαιτέρω και θα δυσκολέψει το εγχείρημα της αντιμετώπισής του», αναφέρει στην «R» υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.

            
real.gr

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 10:08 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.