Τρόμος στην Ιταλία - Νέος σεισμός 7,1 Ρίχτερ ισοπεδώνει την Περούτζια

Freepen.gr - Ένας ακόμη σεισμός, ο τρίτος κατά σειρά το τελευταίο διάστημα, ταρακούνησε την Ιταλία. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα .

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η δύναμη του σεισμού ήταν 6,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, πλην όμως πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για 7,1 Ρίχτερ.


Οι ζημιές είναι σημαντικές καθώς:

> κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε τα οποία βρίσκονται στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

> στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις. Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα αναφέρει δραματικά πως σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, έχουν πλέον καταρρεύσει.


 




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail