Ξεπέρασαν τις 63.000 οι κατασχέσεις μέσα στο 2016 από την Α' ΔΟΥ Πατρών

Σε περισσότερες από 63.000 κατασχέσεις προχώρησαν τα στελέχη της Α' ΔΟΥ Πατρών που έχει αρμοδιότητα σε Αχαΐα, Ηλεία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαμήνου του 2016.

Συγκεκριμένα, το μπαράζ των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις ακινήτων, υποθήκες και πλειστηριασμούς, έχει γίνει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορά οφειλές προς το Δημόσιο. Οι οφειλέτες δεν είναι μόνο φυσικά πρόσωπα αλλά και νομικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, που αφορούν κυρίως υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών, ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2016, σε 28.973, έναντι 17.479 που είχαν γίνει το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Όσον αφορά τα κατασχετήρια ακινήτων, έφταναν μέχρι και τον Σεπτέμβριο τις 538, έναντι 269 το 2015, οι υποθήκες εκτινάχθηκαν σε 252 έναντι 27 και τα προγράμματα πλειστηριασμού ανήλθαν σε 117 έναντι 21 που είχαν γίνει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περσινού έτους.

Οι προληπτικοί έλεγχοι έφτασαν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο σε 373 και διαπιστώθηκαν 66 παραβάσεις, κυρίως μη έκδοσης αποδείξεων από φορολογικές ταμειακές μηχανές.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...