Μέσα σε 6 μήνες το δημόσιο χρέος της Γαλλίας «ξέφυγε» κατά 50 δισ. ευρώ

Στο 98,4% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, στο β’ τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας άνοδο της τάξης των 31,7 δισ. Ευρώ, επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με αυτό που αναμένει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους.

Το δημόσιο χρέος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 96,1% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, μειωμένο ελαφρώς από το 96,2% που καταγράφηκε το 2015.

Η κρατική συνεισφορά στο χρέος αυξήθηκε κατά 29,8 δισεκατομμύρια ευρώ για την αυτήν περίοδο. Την ίδια περίοδο η συμβολή του χρέους των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, αυξήθηκε κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση του χρέους σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών μέχρι το τέλος του έτους, έρχεται καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ερωτήματα για τον προϋπολογισμό του 2017 οποίος είναι και ο τελευταίος του προέδρου Francois Hollande πριν από τις Προεδρικές εκλογές του 2017.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...