Πιο λίγα κι από το επίδομα ανεργίας - 528.000 εργαζόμενοι παίρνουν καθαρά 338 ευρώ

Freepen.gr - Σχεδόν 528.000 εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ λαμβάνουν καθαρό μισθό περίπου στα 338 ευρώ καθώς αμοίβονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και ως εκ τούτου οι απολαβές τους υπολείπονται ακόμη και τους επιδόματες ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Φεβρουάριο του 2016 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά τον χρόνο επεξεργασίας, ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 981 ευρώ μεικτά, ενώ όσοι εργάζονται με πλήρη απασχολήση έχουν μέσο μισθό 1.219,40 ευρώ.

Ωστόσο  ο μέσος μισθός των εργαζομένων με μερική απασχόληση κυμαίνεται στα 403 ευρώ μεικτά, ο οποίος δίχως τις κρατήσεις βρίσκεται στα 338 ευρώ.

Στο επίπεδο των κοινών επιχειρήσεων το μέσο ημερομίσθιο κυμαίνεται στα 52,14 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 23,99 ευρώ για μερική.

Άνθρωποι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 338 ευρώ το μήνα, τα οποία είναι σημαντικά λιγότερα αν αφαιρεθούν τα έξοδα μετακίνησης.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...