Η πυρκαγιά που θα κατακάψει την Τουρκία δε θα αργήσει - 48 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σύμφωνα με το PΚΚ

Μελίνα Κονταξή

Το κέντρο τύπου του HPG (στρατιωτική πτέρυγα του PKK) όπως γράφει το Κουρδικό πρακτορείο Firat ανακοίνωσε ότι 48 Τούρκοι στρατιώτες και 4 μέλη της μονάδας αντιμετώπισης ανταρτών σκοτώθηκαν και 6 στρατιώτες τραυματίστηκαν ενώ σκοτώθηκαν και 3 αντάρτες, σε πρόσφατες δράσεις των ανταρτών.

Συγκεκριμένα οι αντάρτες προχώρησαν σε επιχείρηση διείσδυσης σε θέσεις του Τουρκικού στρατού, στις 20 Οκτωβρίου, στην περιφέρεια Cukurca, όπου καταστράφηκαν 5 θέσεις του Τουρκικού στρατού και 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Οι αντάρτες του PKK έκαναν επίθεση στις 20 Οκτωβρίου επίσης σε φυλάκιο της περιφέρειας Simdili, όπου 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν και έκαναν και μια 3η επίθεση και πάλι σε φυλάκιο, στην επαρχία Ηakkari, όπου ο αριθμός των νεκρών και των τραυματισμένων στρατιωτών δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

Στο Μardin την ίδια μέρα 6 στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς και ένα μέλος αντιανταρτικής μονάδας.

Σε επίθεση που έγινε στις 19 Οκτωβρίου ένα στρατιωτικό βαν καταστράφηκε και 4 στρατιώτες και 3 μέλη της μονάδας αντιμετώπισης ανταρτών σκοτώθηκαν. 7 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις 19 Οκτωβρίου στην περιφέρεια Yksekova σε συμπλοκές.

Σε όσους υποτιμούν το PΚΚ θυμίζω το Μακεδονικό αγώνα. Να μείνει ζωντανή η σπίθα μετράει και η πυρκαγιά δε θα αργήσει.

Σε αναμονή εικόνας από τις επιθέσεις ας δούμε μια παλαιότερη επίθεση, στις 9 Οκτωβρίου, όπου ανατινάχθηκε φυλάκιο του Τουρκικού στρατού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail