Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς

Freepen.gr - Μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τη δικαστική ηγεσία όπου υποσχέθηκε τόσο πως δε θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών όσο και ότι θα δοθούν αυξήσεις περίπου στο 1/3 του σώματος, μια ακόμη απόφαση έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, η ΓΓΔΕ με απόφασή της στις 20-9- 2016, επιστρέφει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς στα πλαίσια της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών οι οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους. Επίσης ελήφθησαν υπόψη αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες θεωρούνται αμετάκλητες και δεσμευτικές.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail