Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς

Freepen.gr - Μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τη δικαστική ηγεσία όπου υποσχέθηκε τόσο πως δε θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών όσο και ότι θα δοθούν αυξήσεις περίπου στο 1/3 του σώματος, μια ακόμη απόφαση έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, η ΓΓΔΕ με απόφασή της στις 20-9- 2016, επιστρέφει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς στα πλαίσια της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών οι οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους. Επίσης ελήφθησαν υπόψη αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες θεωρούνται αμετάκλητες και δεσμευτικές.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 4:48 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.