Άστε τα κανάλια, έχουμε σοβαρό πρόβλημα - Ερντογάν: Το 2016 δεν μπορεί να ισχύει πια το 1923 και η Λωζάννη

Freepen.gr - Ξεδιάντροπα και ξεκάθαρα απειλεί πλέον ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν μια σειρά από χώρες αμφισβητώντας τη συνθήκη της Λωζάνης.

Μιλώντας σε κοινοτάρχες στην Αγκυρα ανέφερε:

«Από το 1914, που φτάσαμε από τα 2.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε εννέα χρόνια στη Λωζάνη, μαζί και με το Χατάι, πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς, και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορά μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας» 

 Εν συνεχεία συνέχισε την αποδόμηση του σφαγέα Κεμάλ:

«Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της, που είναι 1.000 ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους»

Και τέλος απέρριψε ουσιαστικά τη συνθήκη της Λωζάνης:

«Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο, δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε».

Καιρός να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα τηλεοπτικά κανάλια και να δούμε την Εθνική Αμυνα. Έχουμε (πάντα είχαμε) σοβαρό πρόβλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail