139 Α/Κ ΜΜΠ ΞΑΝΘΗΣ: Βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων από το διοικητή

Σε σειρά καταγγελιών φαντάρων και στελεχών τονίζεται το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη διαταγών και υπουργικών αποφάσεων, η καθημερινότητα της μονάδας κηδεμονεύεται από την επιθετική και υβριστική συμπεριφορά της διοίκησης.

Μικροί δικτατορίσκοι, εκμεταλλεύονται τη δοτή εξουσίας και τη θέση τους στην ιεραρχία για να αυθαιρετήσουν, να βρίσουν και να μειώσουν τόσο τους συναδέλφους φαντάρους όσο και τα στελέχη, αποκαλύπτοντας την πραγματική ουσία του Ελληνικού Στρατού.
Εκεί που ο σεβασμός των δικαιωμάτων, της προσωπικότητας και της Αξιοπρέπειας είναι Άγνωστη Λέξη.

Όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο αισθητά στην 139 Α/Κ ΜΜΠ στην Ξάνθη, από τις 30 Αυγούστου και μετά, με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση της μονάδας.
Φαντάροι, στελέχη ακόμη και αξιωματικοί σε σημαντικές θέσεις διοίκησης της μονάδας καθυβρίζονται και περιγελούνται, ακόμη και δημόσια, στην Αναφορά της Μοίρας.

Αυτοί που χαρακτηρίζονται ως «Ανίκανοι και Άχρηστοι», σκύβουν το κεφάλι και φτάνουν να δακρύζουν….
Βλέπεις, αναλογίζονται τις συνέπειες της αναμέτρησης μας αυτή την επιθετική συμπεριφορά της διοίκησης κάτω από το βάρος των προσωπικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων…

Η αδυναμία όμως αμφισβήτησης και συλλογικής-μαχητικής υπεράσπισης των Δικαιωμάτων απλώς κάνει την κατάσταση χειρότερη.
Παρά τις όποιες παρεμβάσεις τόσο του Ταξιάρχου της 25ης Ταξιαρχίας, όσο και του Στρατηγού τίποτε δεν αλλάζει αφού με θράσος ενημερώνονται όλοι στην Αναφορά ότι έγιναν παρεμβάσεις, ότι έγιναν παρατηρήσεις για την υβριστική συμπεριφορά, αλλά με θράσος ανακοινώνεται ότι στη μονάδα η διοίκηση θα συνεχίσει να κάνει ότι γουστάρει- το καταλάβατε- και σε όποιον αρέσει!

Από την άλλη μεριά, αποκαλύπτονται τα φιλο-χριστιανικά συναισθήματα ορισμένων, αλλά με ξένα κόλλυβα!
Εδώ και δύο βδομάδες το προσωπικό της μονάδας φορτώνει πλάκες πεζοδρομίου και τα πηγαίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης.
Το ερώτημα είναι αν ο Στρατός αποφάσισε και γιατί να κάνει την συγκεκριμένη δωρεά….

Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό της μονάδας «ενθαρρύνεται» να συμβάλλει οικονομικά στην εν λόγω Δωρεά;
Θέτουμε όλα αυτά τα ερωτήματα γιατί ο μισθός των φαντάρων παραμένει στο υπέρογκο ποσό των 8,7 ευρώ, τα στελέχη υφίστανται συστηματικές περικοπές και οι ανάγκες στην καθημερινότητα των στρατευμένων είναι τεράστιες αφού αναγκάζονται να καταβάλλουν το κόστος της μετακίνησης τους, της καθαριότητας και υγιεινής, της ένδυσης και υπόδησης τους.
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος, ο Στρατηγός και το ΓΕΣ τι κάνουν για όλα αυτά;
Κάνουν συστάσεις; Αυτός είναι ο ρόλος τους;

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας απαιτώντας να λάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να απαντήσουν στα ακραία προβλήματα.

Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...