Η πρώτη Αμερικανίδα χήρα θύματος της 11ης Σεπτεμβρίου μηνύει τη Σαουδική Αραβία για τρομοκρατία

Του Son Ofeon

Πριν από δύο ημέρες, μετά την εκπληκτική παράκαμψη από το Κογκρέσο του βέτο του Ομπάμα για το νομοσχέδιο με τίτλο "Δικαιοσύνη ενάντια στους χορηγούς της τρομοκρατίας" (Jasta), γνωστού και ως νομοσχέδιο "Sept 11" , αναρωτιόμαστε πόσος καιρός θα μπορούσε να περάσει μέχρι την πρώτη αγωγή από θύμα της 11ης Σεπτέμβρη, που θα κατονομάζει τη Σαουδική Αραβία ως κατηγορούμενη.

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε για πολύ.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μια χήρα, που ο σύζυγός της σκοτώθηκε στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπ 2001 , έγινε η πρώτη Αμερικανίδα, που μήνυσε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στο περιφερειακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον , μόλις δύο ημέρες μετά τις επικρίσεις του Κογκρέσου ενάντια στον Ομπάμα , που πήρε το μέρος της Σαουδικής Αραβίας, παρακάμπτοντας το προεδρικό βέτο του για πρώτη και μοναδική φορά στη θητεία του και θεσπίζοντας νομοθεσία, που επιτρέπει τους Αμερικανούς να μηνύσουν ξένες κυβερνήσεις, γιατί δήθεν έπαιξαν ένα ρόλο σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος των ΗΠΑ.

Η Stephanie Ross DeSimone υποστήριξε ότι το Βασίλειο παρείχε υλική υποστήριξη στην Αλ Κάιντα και τον ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η ίδια κατέθεσε αγωγή και για λογαριασμό της κόρης του ζευγαριού. Η DeSimone ήταν δύο μηνών έγκυος, όταν ο σύζυγός της, Πλοίαρχος του Ναυτικού , Patrick Dunn σκοτώθηκε.

Η μήνυση έγινε για αδικαιολόγητο θάνατο και για εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής φόρτισης (ψυχική οδύνη) και επιδιώκει απροσδιόριστου μεγέθους αποκαταστατική και ποινική αποζημίωση. Στη μήνυση της αναφέρει ότι "σε όλο τον κρίσιμο χρόνο, η Σαουδική Αραβία, μέσω αξιωματούχων , στρατιωτικών , πρακτόρων και υπαλλήλων της, παρείχε υλική υποστήριξη και πόρους στον Οσάμα Μπιν Λάντεν (" Μπιν Λάντεν") και στην Αλ Κάιντα. Η υποστήριξη, που δόθηκε από τη Σαουδική Αραβία προς τον Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα, βοήθησε και συνέβαλε στην προετοιμασία και την εκτέλεση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και την παράνομη δολοφονία του Patrick Dunn. "

Προσθέτει δε ότι " Η Αλ Κάιντα χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από εκτροπές χρημάτων από ισλαμικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ." Και εξηγεί : " Η ανάπτυξη της Αλ Κάιντα σε ένα παγκόσμιο τρομοκρατικό δίκτυο χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τα χρήματα και την άλλη υλική υποστήριξη, που έλαβε από το Βασίλειο και από υποτιθέμενα φιλανθρωπικά ιδρύματα , που ενεργούσαν ως πράκτορες και ως αντιπρόσωποι της κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Πολλοί από αυτούς συνεργάστηκαν με την ηγεσία της Αλ Κάιντα κατά την αφγανική τζιχάντ. Αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες λειτούργησαν ως κύριοι αγωγοί για τη διοχέτευση οικονομικής, υλικοτεχνικής, λειτουργικής και ιδεολογικής υποστήριξης για την παγκόσμια τζιχάντ της Αλ Κάιντα για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Δεκαπέντε από τους 19 αεροπειρατές στα αεροσκάφη, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, ήταν Σαουδάραβες. Ένα αεροσκάφος χτύπησε το Πεντάγωνο, έδρα της στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, δύο κατέστρεψαν τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, ενώ άλλο ένα συνετρίβη σε ένα χωράφι στη Πενσυλβάνια, καθώς οι επιβάτες αντιστάθηκαν στους αεροπειρατές.

Ενώ μια επιτροπή των ΗΠΑ, που διερεύνησε τις επιθέσεις του 2001 , ανέφερε σε μια έκθεση του 2004 ότι " δεν βρήκε στοιχεία ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ως θεσμικό όργανο, ή οι ανώτεροι υπαλλήλοι της κυβέρνησης , χρηματοδότησαν την Αλ Κάιντα", αυτή θα είναι η πρώτη φορά, που ένα δικαστήριο των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να αποφανθεί, αν η Σαουδική Αραβία ήταν πράγματι υπεύθυνη. Το βασίλειο είχε αρνηθεί προηγουμένως την ενοχή. Η πρεσβεία της δεν απάντησε αμέσως σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ζητούσε να σχολιασθεί η αγωγή.

Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε στο κρατικό Σαουδικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 29 του Σεπτεμβρίου ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει να διορθώσει το νομοσχέδιο 9/11 για να αποφευχθούν "σοβαρές ανεπιθύμητες συνέπειες," προσθέτοντας ότι ο νόμος προκαλεί "μεγάλη ανησυχία" στο Βασίλειο.

Λοιπόν, χάρη σε αυτή τη μήνυση, η Σαουδική Αραβία θα μπορέσει πλέον να διατυπώσει τη γνώμη της στο δικαστήριο.


Παρακάτω αναφέρονται αυτά , που θα πρέπει να αρνηθεί, σύμφωνα με τη μήνυση της DeSimone:

Πέρα από την τεράστια οικονομική χορηγία της Αλ Κάιντα για παγκόσμια τζιχάντ , η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, μέσω των πρακτόρων, υπαλλήλων και υποτιθέμενων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, έχει στενή συμμετοχή σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της Αλ Κάιντα, που συμπεριλαμβάνουν:

(1) την συγκέντρωση και το ξέπλυμα κεφαλαίων για λογαριασμό ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων και συνδεμένων αυτονομιστικών κινημάτων , συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα,

(2)την διοχέτευση κεφαλαίων σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που σχετίζονται με μαχητές και αυτονομιστικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα,

(3) την παροχή οικονομικής και λογιστικής υποστήριξης και υλικών περιουσιακών στοιχείων σε Ισλαμιστές μαχητές και σε τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα,

(4) την αυτουργία και συνέργεια σε τρομοκρατικές δραστηριότητες της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, του συντονισμού, της χρηματοδότησης και της εκτέλεσης τρομοκρατικών επιθέσεων,

(5) την παροχή άδειας στους Ισλαμιστές μαχητές και τους τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Αλ Κάιντα, να χρησιμοποιούν δήθεν απασχόληση στους οργανισμούς τους , ως μέσο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιοχές συγκρούσεων, επιτρέποντας έτσι σ' αυτά τα άτομα τη διεξαγωγή μαχών και τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε αυτές τις περιοχές,

(6) την λειτουργία τους ως σύνδεσμος με τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις για λογαριασμό της Αλ Κάιντα, υποβοηθώντας έτσι την Αλ Κάιντα να επεκτείνει την επιχειρησιακή βάση και σφαίρα επιρροής της ,

(7) τη χρηματοδότηση και την διευκόλυνση αποστολής όπλων και προμηθειών στις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και στα συνδεδεμένα αυτονομιστικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα,

(8) την χρηματοδότηση στρατοπέδων, που χρησιμοποιούνται από την Αλ Κάιντα και τους συναφείς οργανισμούς της τζιχάντ για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες και τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων , που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση των αεροπειρατών της 11 Σεπ,

(9) την ενεργή στρατολόγηση νέων μελών για τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και τα συνδεόμενα αυτονομιστικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα,

(10) την δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει την ιδεολογία της τζιχάντ της Αλ Κάιντα και για να εντάξει νέους οπαδούς σε υποστήριξη των στόχων της,

(11) την χρήση της ως δίαυλος για τη διανομή πληροφοριών και εγγράφων στις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και στα συνδεόμενα αυτονομιστικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα και από τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και τα αυτονομιστικά κινήματα προς τα μέσα ενημέρωσης,

(12) την διάδοση δημοσιευμάτων , που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν τη ριζική ισλαμιστική ιδεολογία της Αλ Κάιντα σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο και να νομιμοποιήσουν τη βίαιη τζιχάντ κατά των χριστιανών και των Εβραίων , με το σκεπτικό ότι είναι "άπιστοι, " που δεν αξίζουν να ζήσουν και (13) την ανοικτή υποστήριξη των μουσουλμάνων να πάρουν τα όπλα ενάντια στις δυτικές και δημοκρατικές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πλήρης αγωγή 54 σελίδων της ενάγουσας παρουσιάζεται παρακάτω.


Και τώρα , που η πρώτη αγωγή έχει κατατεθεί, αναμένουμε μια πλημμύρα παρόμοιων αγωγών.
Παραμένει ασαφές, αν τώρα , που πρόκειται να συρθεί σε αμέτρητα δικαστήρια των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία θα εκτελέσει την απειλή , που έκανε από πριν από 6 μήνες και θα προχωρήσει στη πώληση ομολόγων ΗΠΑ και άλλων περιουσιακών στοιχείων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει αποζημιώσει τα θύματα και τις οικογένειες τους από την επίθεση των τρομοκρατών κατά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ και η "τυφλή"επιτροπή της για τη διερεύνηση ευθυνών δέχθηκαν πολύ βολικά ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα έγιναν χωρίς κρατική βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία και είχαν αποκλειστικό ένοχο τον Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα.

Είναι προφανές ότι ο Μπιν Λάντεν, λόγω της ιστορίας του και της συμμετοχής του στο πόλεμο κατά των σοβιετικών στο Αφγανιστάν , διασυνδεόταν με πλήθος οργανώσεων μυστικών υπηρεσιών και δεν έκανε ποτέ τίποτα μόνος του.

Είναι λοιπόν πολύ περίεργο να του φορτώσουν ένα τόσο περίπλοκο και μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα και να μην αναζητήσουν τυχόν συνεργούς του στη Σαουδική Αραβία.
Η οικογένεια του Μπιν Λάντεν έχει πολύ μεγάλη περιουσία στη Σαουδική Αραβία, αλλά και πολιτικές διασυνδέσεις στον βασιλικό οίκο των Σαούντ.

Ανεξάρτητα από αυτές τις διασυνδέσεις είναι αποδεδειγμένο ότι πολλές ισλαμικές "φιλανθρωπικές" οργανώσεις ακόμα και σήμερα ενισχύουν κρυφά την ισλαμική τρομοκρατία.

Τα μεμονωμένα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων δεν είχαν ως σήμερα τη δυνατότητα με ειδική και αυστηρή νομοθεσία να καταθέτουν αγωγές αποζημίωσης κατά κρατών, που περιθάλπουν ή ενισχύουν την τρομοκρατία.

Η Σαουδική Αραβία είναι ένα τέτοιο κράτος και αυτό αποδεικνύεται από όσα κάνει σήμερα στη Συρία και στην Υεμένη.

Και τα 13 σημεία-κατηγορίες της αγωγής της DeSimone υλοποιούνται στη Συρία.

'Ενα κράτος , που 15 χρόνια μετά, συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο την εγκληματική δραστηριότητα του στη Μέση Ανατολή για υποστήριξη της τρομοκρατίας , δεν πρέπει να μείνει αδιερεύνητο και ατιμώρητο από την Αμερικανική δικαιοσύνη.

Είναι σε όλους γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας Bush με την πατρική οικογένεια του Μπιν Λάντεν και τον βασιλικό οίκο των Σαούντ.

O ΠΑΤΕΡΑΣ BUSH ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ BIN LADEN ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ


ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒUSH O ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΕΙΧΕ "ΦΙΛΙΚΕΣ" ΣΧΕΣΕΙΣ...

Ήταν λοιπόν απόλυτα αναμενόμενο η επιτροπή διευρεύνησης της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου να μην μπορέσει το 2004 να αποδώσει ευθύνη σε κανένα παράγοντα της τότε κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

Σήμερα όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ, κινούμενη από άλλες σκοπιμότητες και φόβους, ψήφισε ένα νόμο, που δίνει τη δυνατότητα αγωγών σε πολιτικά δικαστήρια των ΗΠΑ ενάντια σε κυβερνήσεις ξένων χωρών.

Τα δικαστήρια στις ΗΠΑ δεν αστειεύονται και μπορούν να επιδικάσουν τεράστιου μεγέθους αποζημιώσεις για αστικές υποθέσεις σε νομικές οντότητες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όπως το κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Βασικό στοιχείο του συστήματος δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι ότι επιδιώκεται πρώτα ο τυχών εξωδικαστικός συμβιβασμός και η εξαρχής παραδοχή της ενοχής μπορεί να επηρεάσει το ύψος της ποινής.

Αν λοιπόν η Σαουδική Αραβία δεν σπεύσει να πληρώσει την κα DeSimone σε προδικαστικό στάδιο και επιμείνει ότι είναι αθώα για τα 13 εγκλήματα τρομοκρατίας, θα πρέπει να πείσει τους αμερικανούς ενόρκους για την αθωότητα της.

Είναι μάλλον απίθανο σήμερα οι ένορκοι σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης να πιστέψουν ότι δεν είχε καμμία συμμετοχή η Σαουδική Αραβία στη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 με θύματα 2996 νεουορκέζους και να την αθωώσουν.

Θα πρέπει επομένως να περιμένει η Σαουδική Αραβία ότι θα της επιβληθεί μία μεγάλη χρηματική ποινή ως αποτέλεσμα αυτού του πρώτου δικαστηρίου, αν επιμείνει ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες της παρούσας αγωγής.

Μάλιστα λόγω του πιθανού δεδικασμένου , για τα υπόλοιπα 2996 θύματα, που σκοτώθηκαν και για τους πάνω από 6000 τραυματίες , αλλά και για άνω των 10 δις δολαρίων σε υλικές ζημίες, η συνολική αποζημίωση αναμένεται να είναι τεράστια.

Τα Αμερικανικά δικαστήρια έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας μέχρι την δικαστική περαίωση της αγωγής.

Με βάση αυτό το δεδομένο, αναμένουμε από την 3η Οκτωβρίου 2016 μία ένταση των πωλήσεων μετοχών εταιρειών των ΗΠΑ από τους σαουδάραβες κατόχους τους στις ΗΠΑ, αλλά και μετακίνηση της θεματοφυλακής περιουσιακών στοιχείων τους σε τράπεζες εκτός ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή θα γίνει προληπτικά και σε πολύ σύντομο χρόνο και αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς τα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά και την ισοτιμία του δολαρίου Αμερικής.

Η σημερινή περίοδος είναι πολύ κρίσιμη λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Οποιαδήποτε κρίση στο αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα μπορεί να οδηγήσει στη προεδρία τον Trump, να επιταχύνει την ανακοίνωση της ανόδου των επιτοκίων από το Fed, αλλά και να οδηγήσει σε κατάρρευση την Deutsche Bank.

Αν προκύψει κραχ στο Αμερικανικό χρηματιστήριο, ο Trump θα ισχυρισθεί ότι το προκάλεσε η Clinton και οι δημοκρατικοί με σκοπό να επηρεάσουν μέσω του φόβου τους ψηφοφόρους εναντίον του. Ήδη ισχυρίζονται ότι αν βγει ο Trump , η Αμερικανική οικονομία θα πάει χειρότερα. Τι θα πουν, αν αυτό γίνει τώρα και πριν την έλευση του Trump?

Αν καταρρεύσει το χρηματιστήριο, το Fed μπορεί να προβεί σε αύξηση του επιτοκίου για να αποτρέψει τα κεφάλαια από το να εγκαταλείψουν τις αγορές των HΠΑ. Η Υellen γνωρίζει ήδη ότι ο Trump έχει δηλώσει ότι θα την απομακρύνει ,αν εκλεγεί. Η άνοδος των επιτοκίων θα ακολουθήσει την κατάρρευση του χρηματιστηρίου και κανένας δεν θα μπορεί να την κατηγορήσει ότι την προκάλεσε η ίδια.

Τέλος, αν οι σαουδάραβες αρχίσουν να φεύγουν από τις αγορές των ΗΠΑ, θα πρέπει να καταφύγουν σε μία άλλη ισοδύναμης δυναμικότητας αγορά. Επομένως οι ΗΠΑ θα έχουν κίνητρο να υπονομεύσουν όσο γίνεται περισσότερο τις ανταγωνιστικές αγορές.

Μία κατάρρευση της Deutsche Bank τους εξυπηρετεί πλήρως, γιατί θα δημιουργήσει χάος στη Γερμανία και στην ευρωζώνη γενικότερα.

Τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον?

To οικονομικό χάος δεν το γλυτώνουμε με τίποτα.
Ας ελπίσουμε μόνο να μην συνοδευθεί με πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, που θα διευκολύνουν τις ΗΠΑ να συνετίσουν τη Σαουδική Αραβία να κάτσει φρόνιμα και να μην υλοποιήσει τις απειλές της.

Η Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να ξεχνάει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Υεμένη και έχει κοινά σύνορα μαζί της.

Αν δεχθεί σύντομα επίγεια εισβολή, δεν θα χρειασθεί την βοήθεια των ΗΠΑ για να διασωθεί?
Mε επερχόμενη προεδρία Trump πάντως θα είναι η πρώτη, που θα πληρώσει για την προστασία των HΠΑ.

Με τον ένα ή το άλλο τρόπο, σίγουρα θα πληρώσει πολλά...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail