ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! 1,1 δισ. αποδεσμεύονται τελικά από το Eurogroup

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση από το Eurogroup.
Τελικά παρά τα θετικά μηνύματα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αποφασίστηκε η εκταμίευση μόνο 1,1 δισ. και όχι 2,8 δισ. όπως προσδοκούσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού (1,7 δισ.) θα εξεταστεί στο Euroworking Group της 24ης Οκτωβρίου. Ωστόσο μέχρι τότε η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιάσει τα στοιχεία που λείπουν σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι τα νέα είναι καλά, ολοκληρώθηκαν τα 15 προαπαιτούμενα της Ελλάδας και ότι αυτή η πρόοδος επιτρέπει στον ESM να εκταμιεύσει 1,1 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι είναι θετικά τα νέα για την ελληνική οικονομία, τόσο όσον αφορά στην ανάπτυξη, αλλά και στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αναλυτικά από την δόση των 2,8 δισ. που προορίζεται για τα ελληνικά ταμεία, τα 1,1 είναι για αποπληρωμή του χρέους και τα υπόλοιπα 1,7 για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες. Σύμφωνα, όμως, με την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, για να γίνει η επόμενη εκταμίευση όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει η πρώτη δόση (αυτή που εκταμιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο ύψους 1,8 δισ) να έχει απορροφηθεί.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...