Ύποπτο ναυτικό επεισόδιο Ρωσίας - Βόρειας Κορέας στη ρωσική ΑΟΖ με 1 νεκρό και 9 τραυματίες

Freepen.gr - Πολύ σοβαρό αλλά και ύποπτο ναυτικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας σημειώθηκε εντός της ρωσικής ΑΟΖ με απολογισμό το θάνατο ενός Βορειοκορεάτη και τον τραυματισμό ενός Ρώσου και οκτώ Βορειοκορεατών. 

Χαρακτηρίζουμε ως ύποπτο το γεγονός λόγω της επιθετικότητας - προκλητικότητας που σύμφωνα με το RT επέδειξαν οι Βορειοκορεάτες.

Συγκεκριμένα ένα ρωσικό περιπολικό σκάφος άνοιξε πυρ κατά βορειοκορεατικού αλιευτικού όταν το πλήρωμά του αρνήθηκε τον έλεγχο προσπαθώντας να κινήσει το πλοίο παρά το γεγονός ότι σε αυτό είχαν ήδη επιβιβαστεί άνδρες της FSB ενώ το πλήρωμα του σκάφους κινήθηκε επιθετικά κατά των Ρώσων. 

Ως εκ τούτου το ρωσικό πλοίο έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά του βορειοκορεατικού. Ωστόσο το βορειοκορεάτικο άρχισε να κινείται κι ενώ είχαν επιβιβαστεί οι Ρώσοι και το πλήρωμά του κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους τραυματίζοντας έναν εξ αυτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ρωσικό περιπολικό να απαντήσει άμεσα ανοίγοντας πυρ και τραυματίζοντας 9 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων ο ένας αργότερα κατέληξε. 

Οι άνδρες του πληρώματος του αλιευτικού συνελήφθησαν ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ρωσικό περιπολικό. Επίσης η FSB ενημέρωσε το βορειοκορεατικό προξενείο του Βλαδιβοστόκ για το συμβάν.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:04 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.